Μεταθέσεις στρατιωτικών: Ποιοι στρατιωτικοί συνδικαλιστές δεν ξέρουν πότε γίνονται;

Στρατιωτικός, δάσος, πυροτέχνημα


Συνδικαλιστές δηλώνουν ότι οι μεταθέσεις στρατιωτικών γίνονται κάθε 3 χρόνια! Είναι από αυτούς που δικαιούνται το αμετάθετο μέσω “χακί” συνδικαλισμού


Έκπληξη ένιωσαν πολλοί στρατιωτικοί όταν είδαν σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣ ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι στρατιωτικοί οφείλουν να μετατίθενται κάθε τρία χρόνια.
ΠΟΕΣ
Εάν δεν έχει κάτι αλλάξει, οι μεταθέσεις γίνονται κάθε δυο χρόνια, σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ τ. Β΄ 1631/01.07.2013
Η υπουργική απόφαση με τίτλο «Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει στο άθρο 2 “Οι μεταθέσεις στελεχών από το βαθμό του Δεκανέα και αντιστοίχων μέχρι και Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων διατάσσονται μετά τη συμπλήρωση διετούς τουλάχιστον συνεχούς υπηρέτησης των στελεχών αυτών σε μία (1) υπηρεσία”

Μεταθέσεις
Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν το όργανο που θέλει εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς να μην γνωρίζει το ελάχιστον, δηλαδή το κάθε πότε με βάση τη νομοθεσία γίνονται οι μεταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταθέσεις στρατιωτικών: Η ΠΟΕΣ δεν ζητά επίσπευση! Της φταίει το υπουργείο Παιδείας!

Θα αφήσουμε στην άκρη σχόλια που έγιναν και υποστήριζαν ότι δεν γνωρίζουν κάθε πότε γίνονται οι μεταθέσεις όσοι φροντίζουν με διάφορους τρόπους να μην πάρουν μεταθέσεις, καθώς τα θεωρούμε κακοήθη.
Η ουσία όμως είναι ότι εάν οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές που θέλουν με βάση το νέο νόμο να εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους τους, δεν γνωρίζουν κάθε πότε αυτοί παίρνουν μετάθεση με βάση το νόμο, τότε το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. Πώς θεωρούνται ικανοί να προασπίσουν συμφέροντα όταν δεν γνωρίζουν τα βασικά;

http://www.armynow.net/poioi-stratiotikoi-syndikalistes-metatheseis/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου