ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ


2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, το μοναδικό λαογραφικό μουσείο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με έντονα λαογραφικά στοιχεία μιας περιοχής που φημίζονταν για τα άλογά της, επισκέφτηκαν οι μαθητές των Β και Γ τάξεων, του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του σχολείου μας.
“Το Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας λειτουργεί από το 1990 και στεγάζεται σε δύο πέτρινα μνημεία στο στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς. Το μουσείο θεωρείται μοναδικό για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και η ιστορία των εκθεμάτων του ξεκινάει το 1883.
Τα μόνοπλα, ζώα με οπλή, άλογα και μουλάρια, ήταν η κινητήρια δύναμη του ελληνικού στρατού και υπήρχε ένας ολόκληρος μηχανισμός που φρόντιζε για την διατροφή, τα πέταλα, τα είδη σαγής, τα σαμάρια, τα χαλινάρια, τους αναβολείς ακόμη και για αδιάβροχα και κουβέρτες για την μεταφορά όπλων, όλμων, κανονιών και πυρομαχικών.”
Στο Μουσείο υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εκθεμάτων όπως:
1. Εργαλεία πεταλουργείου
2. Εργαλεία πεταλωτή
3. Διάφορα είδη πετάλων
4. Συλλογές εργαλείων σαγματοποιού
5. Υλικά σαγής και δερματοκομίας μονόπλων
6. Υλικά ενσταβλίσεως και συγκρατήσεως
7. Χειρουργικά εργαλεία νοσοκομείου κτηνών
8. Παλιό φαρμακοεπιδεσμικό υλικό
9. Εργαλεία κτηνιατρικής οδοντιατρικής
10. Διάφορα είδη νομής κτηνών και στρωμνής στάβλου
11. Διάφορα υλικά κτηνιατρικής κλινικής
12. Έντυπο υλικό, βιβλία και φωτογραφικό υλικό


Τους μαθητές που ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από τον κ. Κωνσταντίνο Ιντζέλη, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Κοκκινάς, Ευαγγελία Σίνδρα και Κωνσταντίνος Λαζαρίδης.

13. Παλιό εργαστηριακό υλικό ελέγχου τροφίμων.GGG BBB  DDD FFF CCC EEE

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά