Η Ελλάδα θωρακίζει 5 νησιά απέναντι στις ορέξεις της Τουρκίας

Η Ελλάδα θωρακίζει 5 νησιά απέναντι στις ορέξεις της ΤουρκίαςΜε κάθε τρόπο επιδιώκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την αποτροπή θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ωστόσο δεν κρύβουν το φόβο τους να τον κίνδυνο «ατυχήματος» στην περιοχή.
Γι' αυτό το λόγο το ΓΕΕΘΑ καταρτίζει σενάρια προκειμένου να προστατέψει 5 νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται στο στόχαστρο των απειλών της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη Real News, τίποτα δεν θεωρείται παράλογο και όλα εξετάζονται. Όπως αναφέρεται τα 5 νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι:

Ίμια

Είναι το πλέον πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τη Real, όλες οι κάμερες και τα μικρόφωνα που ελέγχονται από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο είναι στραμμένα στα Ίμια. Προτεραιότητα του ΓΕΕΘΑ είναι η αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας των Τούρκων, ωστόσο αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπάρχουν κανόνες εμπλοκής που πρέπει να αποδεσμεύσει η πολιτική ηγεσία.

Ζουράφα

Η μικρή νησίδα στο ΒΑ Αιγαίο βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων. Έτσι το νησάκι αποτελεί σημείο που το ελληνικό ΓΕΕΘΑ έχουν υπογραμμίσει με κόκκινο.

Παναγιά – Φαρμακονήσι

Και στα δυο νησιά υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές που δεν χρειάζεται να πάρουν οποιαδήποτε εντολή για να απαντήσουν σε τουρκική πρόκληση.

Καστελόριζο

Το σενάριο της απόβασης στο Καστελόριζο δεν κυκλοφορεί μόνον στο διαδίκτυο σε σελίδες εθνικιστικού περιεχομένου. Υπάρχει και σε έγγραφα της CIA που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Πάντως το πλέον δύσκολο σενάριο που έχουν κληθεί να «τρέξουν» οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είναι αυτό του «ατυχήματος στο Αιγαίο». Αν πάει κάτι στραβά στον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, το ζήτημα της έρευνας και της διάσωσης μπορεί από μόνο του να προκαλέσει τεράστια ένταση.
newsbeast
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά