Κακοκαιρία «Daniel»: Ερωτήματα για τη συνδρομή του Στρατού












Στη μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα ρίχνονται ακόμη πιο ενεργά οι Ενοπλες Δυνάμεις παρέχοντας μέσα και προσωπικό για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκαλεί η κακοκαιρία «Daniel» σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Η παρουσία του Στρατού στις πληγείσες από την πρωτοφανή θεομηνία περιοχές της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Βόλου ενισχύεται σημαντικά, με το ΓΕΕΘΑ να διαθέτει μεγάλο αριθμό δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν τους απεγκλωβισμούς κατοίκων και τουριστών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικό προσωπικό με πέντε πλαστικές λέμβους σπεύδει στον Παλαμά Καρδίτσας για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό πολιτών από τα πλημμυρισμένα σπίτια και δύο ακόμη λέμβοι θα διατεθούν στην περιοχή του Βόλου ενώ στις πληγείσες περιοχές θα αναπτυχθεί και ένας Λόχος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών των 70 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις εκσκαφείς, οκτώ φορτωτές και δύο προωθητές γαιών κινούνται αυτή τη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία. Ακόμη, η ΜΟΜΚΑ θα αναλάβει να αποκαταστήσει τη σύνδεση του οδικού δικτύου Καλών Νερών – Βόλου με γέφυρα Μπέλευ στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα του οδοστρώματος, ενώ στρατιωτικές γέφυρες θα στηθούν και στα Στουρναρέικα Τρικάλων και το Μουζάκι Καρδίτσας.

Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»

Ερωτήματα, ωστόσο, διατυπώνονται από πολίτες των περιοχών που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σχετικά με την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι γεγονός ότι σε κάθε φυσική καταστροφή που έχει χτυπήσει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις γνωστές εικόνες με το στρατιωτικό προσωπικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή συνδράμοντας τις δυνάμεις της πυροσβεστικής σε επιχειρήσεις διάσωσης, την παροχή ανθρωπιστική βοήθειας αλλά και στην αποκατάσταση δρόμων και δικτύων.


Ήδη από την Τετάρτη, οι Ενοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν με μέσα και προσωπικό τις περιοχές του Βόλου και των Φαρσάλων. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατες πηγές, η ενίσχυση του προσωπικού και των μέσων ζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης κι ενώ το φως της ημέρας αποκάλυψε το ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία με τους ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο στις ταράτσες των σπιτιών τους στον Παλαμά Καρδίτσας και τουρίστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ένα ακόμη 24ωρο στο Πήλιο χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

«Είδα να καταρρέει το κτίριο» – Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτης έφτασε νέο σήμα της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο ζητήθηκε η διάθεση μεγαλύτερου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού και μέσων, όπως ελαστικές λέμβοι, φορτωτές και ο Λόχος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές που προκαλεί η πρωτοφανής θεομηνία.


Άλλωστε, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχε ζητηθεί η διάθεση περιορισμένου αριθμού μέσων και δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, οκτώ φορτωτές, ένας εκσκαφέας, ένας προωθητής γαιών και τρεις ελαστικές λέμβοι διατέθηκαν στον Βόλο ενώ στα Φάρσαλα, τέσσερα οχήματα γενικής χρήσης και τέσσερις ελαστικές λέμβοι. Ακόμη, 50 πληγέντες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά