Ανακοίνωση για τις αποστρατείες στελεχών για λόγους Υγείας

 
Ήδη αρκετά σε αρκετά στελέχη των ΕΔ έχουν αρχίσει να κοινοποιούνται οι αποστρατείες τους για λόγους υγείας, ως αποτέλεσμα του "νόμου μέριμνας" που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο (ν.5018/2023).
Τα θιγόμενα στελέχη (καθώς και όσα πιθανολογούν ότι θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση ή έχουν ήδη κληθεί από Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές για επανεξέταση) πρέπει να αναλάβουν άμεσα ενέργειες σε ατομικό επίπεδο, εφόσον φυσικά επιθυμούν να παραμείνουν στις ΕΔ.

Στην κάτωθι ανακοίνωση, η ΠΟΕΣ παρέχει όλες τις αναγκαίες οδηγίες και καλεί τα στελέχη σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο του ΔΣ για περαιτέρω πληροφορίες.
 
 
Ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 

                                                                                                                                   Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2023


Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επικοινωνίες στελεχών με την Ομοσπονδία μας, τα οποία μας γνωστοποιούν την αποστρατεία τους (κατ’ ουσίαν απόλυση) για λόγους υγείας, ως απόρροια της επαναφοράς του παλαιού σταδιοδρομικού πλαισίου [με το άρθρο 22 του ν.5018/2023 (Α΄ 25)].

Ωστόσο, διαπιστώνουμε με ανησυχία ότι πολλά στελέχη δυστυχώς αγνοούν θεμελιώδη δικαιώματά τους, τα οποία όφειλαν να μνημονεύονται στις διοικητικές πράξεις (κοινοποιήσεις απόφασης) αλλά δεν έχουμε διαπιστώσει να συμβαίνει. Κατόπιν τούτου εφιστούμε την προσοχή όλων στα κάτωθι:

              α.   Σε περίπτωση διαφωνίας με τη γνωμάτευση της Ανωτάτης Υγεινομικής Επιτροπής του οικείου Κλάδου, το θιγόμενο στέλεχος έχει δικαίωμα να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί από την Αναθεωρητική Υγειονομική Επιτροπή του Κλάδου [άρθρο 30 του ΝΔ 1400/1973].

              β.   Σε περίπτωση που στο στέλεχος κοινοποιηθεί απόλυση, το θιγόμενο στέλεχος έχει δικαίωμα να προσφύγει δικαστικά κατά της διοικητικής πράξης εντός εξήντα (60) ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης. Εφιστούμε την προσοχή όλων στο γεγονός ότι οι προσφυγές αυτές είναι ατομικές.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτρέπουμε, όλα τα θιγόμενα στελέχη στα οποία γνωστοποιήθηκε η απόλυσή τους για λόγους υγείας, να επικοινωνήσουν άμεσα, είτε με δικηγόρους της επιλογής τους, είτε με την Ομοσπονδία μας για παροχή συμβουλών επί του θέματος (τηλέφωνο προέδρου: 6957 831045, τηλέφωνο αντιπροέδρου: 6944 857472, ή στα e-mail proedros@poes.gr , antiproedros@poes.gr και info@poes.gr).

 


-- 
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά