Υπερέβαλαν εαυτόν «τα κομάντα» στη Θεσσαλία: Z-MAK και 32 ΤΑΞ-ΠΝ σε ένα 48ωρο δραματικών διασώσεων

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία. Συνεχείς διασώσεις και αρωγή στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του κάμπου.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν- πέρα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων- μηχανήματα Μηχανικού, οχήματα γενικής χρήσης, λέμβοι και ελικόπτερα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της δραματικής κατάστασης, έστειλαν και τη μονάδα «φάντασμα» Ζ-ΜΑΚ. Πρόκειται για την πιο «απόρρητη» μονάδα του Ελληνικού Στρατού.

Η Ζ-ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά την Κρίση των Ιμίων. Η «μονάδα φάντασμα» όπως την αποκαλούν, είναι πλήρως επαγγελματική, καθώς σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ. Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων. Έχει την τυπική σύνθεση μιας Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης, έναν Λόχο διοίκησης και έναν Λόχο Πλωτών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν με:

  1. Έντεκα μηχανήματα Μηχανικού
  2. 14 οχήματα γενικής χρήσης
  3. Πάνω από 25 με 30 λέμβους
  4. 71 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» και 36 επιπλέον σε ετοιμότητα
  5. 7 ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα με τα τρία εξ αυτών έρευνας-διάσωσης

Επιπλέον, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αρματαγωγό ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς βρίσκονται σε ετοιμότητα και εάν χρειαστεί θα προσεγγίσουν την περιοχή ενώ, εάν χρειάζεται, θα φιλοξενήσουν πολίτες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι άνδρες της 32 ΤΑΞ-ΠΝ άνοιξαν χώρο και τοποθέτησαν κλίνες για τους άστεγους διασωθέντες της Καρδίτσας, στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Τέλος, η εικόνα από τον Παλαμά τα λέει όλα.

newpost

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά