Στο Στεφανοβίκειο ο Α/ΓΕΣ για τις ζημιές στην 1η ΤΑΞΑΣ – «Η πραγματική εικόνα θα φανεί μόλις υποχωρήσουν τα νερά»Στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας μετέβη σήμερα ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, προκειμένου να έχει ο ίδιος εικόνα για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Η στρατιωτική βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο εξακολουθεί να είναι καλυμμένη με νερό, χωρίς κανένας να γνωρίζει πότε θα υποχωρήσει η στάθμη του νερού ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα ελικόπτερα και ο κρίσιμος ηλεκτρονικός εξοπλισμός έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, υπάρχει εξοπλισμός που εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του νερού και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι: «Η πραγματική εικόνα θα φανεί μόλις υποχωρήσουν τα νερά».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο OnAlert ότι οι εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ πλημμύρησαν αλλά η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού εξακολουθεί να είναι επιχειρησιακά έτοιμη και μπορεί να συνδράμει από τις εγκαταστάσεις της Αγχιάλου.

Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι: «Δεν υπάρχει ενημέρωση εντύπωση ούτε ένδειξη ότι δεν έγινε έγκαιρη εκκένωση είπε απαντώντας για την βάση στο Στεφανοβίκειο. Μένουμε στις ανακοινώσεις των Ενόπλων δυνάμεων και εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Φωτογραφία αρχείου ΓΕΣ


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά