Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Όπλα των Ελλήνων » στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (φωτ,βιντ)

  


Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Όπλα των Ελλήνων » στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης σήμερα το απόγευμα


Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, το Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών και τον Καλλιτέχνη-Φωτογράφο Βασίλη Κωνσταντόπουλο παρουσιάζουν, στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου, την έκθεση «Όπλα των Ελλήνων κατά τους Αρχαίους Χρόνους και την Ελληνική Επανάσταση του 1821». Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό απο τον Δντη του Πολεμικού Μουσείου Δημήτρη Φωτόπουλο και χαιρετισμό επίσης απεύθυναν οι Κωνσταντίνος Βαγγελάκος, Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και Μαρία Μπιζάνη
Η έκθεση περιλαμβάνει:
1) Ανάπτυξη και παρουσίαση συλλεκτικών γνησίων αγχέμαχων και εκηβόλων όπλων των 18ου και 19ου αιώνα, που χρησιμοποίησαν οι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, καθώς και παρουσίαση της ένδυσης-υπόδησης και της πολεμικής εξάρτησης που έφεραν στα πεδία των μαχών και στην καθημερινή τους ζωή οι ηρωικοί πρόγονοί μας. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα όπλα και να συζητήσουν με τους συλλέκτες των παραδοσιακών όπλων, αποκομίζοντας τεκμηριωμένες πληροφορίες για τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των εμπροσθογεμών όπλων, τη χρήση των παρελκομένων εξαρτημάτων τους, τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών της περιόδου και τις ιδιαιτερότητες της ενδυμασίας, των καθημερινών συνηθειών και της διατροφής των αγωνιστών.
2) Δημιουργίες σε μέταλλο από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλου, εμπνευσμένες και σφυρηλατημένες με παραδοσιακό τρόπο από τα βασικά είδη των αγχέμαχων επιθετικών και αμυντικών ατομικών όπλων των αρχαίων Ελλήνων. Επισημαίνεται ότι τα έργα του Βασίλη Κωνσταντόπουλου, θα παραμείνουν σε έκθεση στο Μουσείο μέχρι το Μάιο του 2024.
Παράλληλη Έκθεση: «Οι Ήρωες του 1821», με δημιουργίες τεχνικής κολλάζ από τη Μαρία Μπιζάνη.


Διάρκεια εκθέσεων από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου και ώρες επισκέψεων κοινού καθημερινά από 09:00 έως 19:00.  

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά