Τρίκαλα: Σκηνές για τους πλημμυροπαθείς στήνει ο στρατός





09:30 | 11/09/2023





Από το βράδυ του Σαββάτου (9/9) στήνονται σκηνές στο Γριζάνο για τους κατοίκους της Φαρκαδόνας αλλά και των γύρω χωριών.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, αναφέρει το trikalaopinion.gr.



ADVERTISEMENT








Κακοκαιρία: Συναγερμός στην Κοιλάδα των Τεμπών-Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού

Δεκαπέντε νεκρούς, δύο αγνοούμενους και χιλιάδες εκτοπισμένους άφησε πίσω της η καταστροφική κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η στάθμη του νερού στον Πηνειό βρίσκεται πλέον στα 8 μέτρα, ενώ στην Κοιλάδα των Τεμπών έχει σημάνει συναγερμός.


Η εικόνα παραμένει αποκαρδιωτική στη Θεσσαλία, ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στη λάσπη ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε υποδομές, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 10.313 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.
Συναγερμός στην Κοιλάδα των Τεμπών

Στον Πηνειό με την κατασκευή αναχωμάτων επικεντρώνουν οι αρχές τις προσπάθειές τους, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει υπερβεί τα όρια συναγερμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η στάθμη του Πηνειού έπεσε στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και το κέντρο της Λάρισας διαφεύγει τον κίνδυνο ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού.

Μάλιστα, η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

https://www.grtimes.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά