Σημαντική ανακοίνωση για τις αποστρατείες στελεχών για λόγους Υγείας

 


Μετά την τελευταία ανακοίνωσή μας σχετικά με τις αποστρατείες (απολύσεις) στρατιωτικών για λόγους υγείας, δεκάδες στελέχη έχουν επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία μας γνωστοποιώντας μας σημαντικές λεπτομέρειες, από τις οποίες αποκτούμε ακόμα πιο σφαιρική άποψη.
Τα θιγόμενα στελέχη (καθώς και όσα πιθανολογούν ότι θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση ή έχουν ήδη κληθεί από Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές για επανεξέταση) πρέπει να αναλάβουν άμεσα ενέργειες σε ατομικό επίπεδο, εφόσον φυσικά επιθυμούν να παραμείνουν στις ΕΔ.

Στην κάτωθι ανακοίνωση, η ΠΟΕΣ παρέχει όλες τις αναγκαίες οδηγίες και καλεί τα στελέχη σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο του ΔΣ για περαιτέρω πληροφορίες.
Ακολουθεί η ανακοίνωση

Μετά την τελευταία ανακοίνωσή μας σχετικά με τις αποστρατείες (απολύσεις) στρατιωτικών για λόγους υγείας, δεκάδες στελέχη έχουν επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία μας γνωστοποιώντας μας σημαντικές λεπτομέρειες, από τις οποίες αποκτούμε ακόμα πιο σφαιρική άποψη. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι τα εμπλεκόμενα στελέχη αδυνατούν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης επανάκρισης, στην οποίαν ακόμα και οι λεπτομέρειες ενδέχεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο.

Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή όλων, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και προτρέπουμε τα εμπλεκόμενα στελέχη να επικοινωνούν με δικηγόρο της προτίμηση τους πριν ακόμα την παράστασή τους στις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των οικείων κλάδων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και εάν υφίσταται κίνδυνος απόλυσης.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ενέργειες είναι ατομικές και συγκεκριμένα:

              α.   Σε περίπτωση διαφωνίας με τη γνωμάτευση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής, το θιγόμενο στέλεχος έχει δικαίωμα να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί από την Αναθεωρητική Υγειονομική Επιτροπή του Κλάδου [άρθρο 30 του ΝΔ 1400/1973].

              β.   Σε περίπτωση που στο στέλεχος κοινοποιηθεί απόλυση, έχει δικαίωμα να προσφύγει δικαστικά κατά της διοικητικής πράξης εντός εξήντα (60) ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης, ενώ σε συνεννόηση με το δικηγόρο μπορεί να υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

 Κατόπιν των ανωτέρω εφιστούμε για μια ακόμα  φορά την προσοχή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς όλα τα στελέχη τα οποία καλούνται για επανάκριση ή γνωστοποιείται η απόλυσή τους για λόγους υγείας, να επικοινωνήσουν άμεσα, είτε με δικηγόρους της επιλογής τους, είτε με την Ομοσπονδία μας για παροχή συμβουλών επί του θέματος (τηλέφωνο προέδρου: 6957 831045, τηλέφωνο αντιπροέδρου: 6944 857472, ή στα e-mail proedros@poes.gr , antiproedros@poes.gr και info@poes.gr).
-- 
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά