Οικογένεια στρατιωτικού με τέκνο ΑΜΕΑ αναζητει λύση στην Αλεξανδρούπολη









ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ  και ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ

Υπάρχει Επαγγελματίας Οπλίτης, με οικογένεια και τέκνο ΑΜΕΑ με κινητική και νοητική αναπηρία, ηλικίας 18 ετών, που η μετακίνηση του γίνεται αποκλειστικά με αναπηρικό αμαξίδιο.
Τα προβλήματα που απορρέουν από την όλη αυτή κατάσταση, οικονομικά και κοινωνικά, είναι πάρα πολλά και γνωστά στην Υπηρεσία.
Αυτή την στιγμή όμως βρίσκεται σε απόγνωση, ανίσχυρη και απογοητευμένη από την αδιαφορία που δείχνει το Επιτελείο του Σχηματισμού που ανήκει, λόγω της δικαιωματικης στέγασης της στα ΣΟΑ Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, ενώ η Υπηρεσία είναι ενήμερη για το είδος της αναπηρίας του γιού της και ότι η μετακίνηση του γίνεται αποκλειστικά με αναπηρικό αμαξίδιο, ενέκριναν την στέγαση της σε οίκημα με 25 εξωτερικά σκαλοπάτια, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα  άλλης πρόσβασης.
Αν είναι δυνατόν.
Οι δε προφορικές απαντήσεις της Υπηρεσίας, ότι "αυτό μόνο είναι διαθέσιμο" και "δεν μας ενδιαφέρει τί θα κάνει με το παιδί, αυτό είναι δικό της θέμα", προκαλούν μόνο αποστροφή και μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να κινηθεί έστω και νομικά.
Το αίτημα της για τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ, παρέμεινε αναπάντητο.
Επίσης το αίτημα της για διαμονή σε προσβάσιμο οίκημα δεν εξυπηρετείται λόγω της κατηγορίας της (ΕΠΟΠ), άσχετα αν στα δηλωμένα ως ΣΟΕΠΟΠ δεν υπάρχει μέριμνα για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε κανένα από τα διαμερίσματα.
Βλέπετε είναι ΕΠΟΠ και προφανώς είναι πιο σημαντικό ίσως να μην ανεβαίνει 25 σκαλοπάτια κάποια με 2 σακούλες super market στα χέρια, παρά η ΕΠΟΠ με το 18 χρόνων ΑΜΕΑ παιδί της στα χέρια.
Κύριοι των Επιτελείων, αυτή είναι η μέριμνα που δείχνετε για τα στελέχη σας;
Καμία διάκριση όταν πρόκειται για ΑΜΕΑ και ζητώ την άμεση ανταπόκριση των Επιτελείων το
του Στρατού.
Ευχαριστώ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά