Θεσσαλία: 5 σταθμούς απολύμανσης έστησε ο στρατός- Για ένστολους και πολίτες



Συνολικά πέντε σταθμούς απολύμανσης έστησε ο στρατός στη Θεσσαλία για να αντιμετωπιστούν οι υγειονομικές επιπτώσεις της πλημμύρας που έχει σημειωθεί στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στη Θεσσαλία από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, έχουν εγκατασταθεί πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις παρακάτω στρατιωτικές εγκαταστάσεις:
Στρατόπεδα «Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα», «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργίου Α. Χατζηαναγνώστου», «Λοχαγού (ΠΒ) Παναγιώτη Μπουγά» στη Λάρισα.
Στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα» στον Βόλο.
Στρατόπεδο «Στρατηγού Χρήστου Καβράκου» στα Τρίκαλα.





Φωτ.: Twitter© Παρέχεται από: LiFO





Φωτ.: Twitter© Παρέχεται από: LiFO





Φωτ.: Twitter© Παρέχεται από: LiFO

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την 1η Στρατιά στη Λάρισα και σε ανάρτησή του σημειώνει πως «το επόμενο κρίσιμο βήμα στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας ήταν η αποστολή στη Θεσσαλία του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

«Στόχος του Λόχου στους πέντε σταθμούς απολύμανσης προσωπικού και μέσων που έχουν εγκατασταθεί, είναι η επιβεβλημένη απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν.Ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στους σταθμούς απολύμανσης θα δίνεται επίσης η ευκαιρία στους πλημμυροπαθείς να φροντίσουν για την αναγκαία ατομική τους υγιεινή», πρόσθεσε ο υπουργός.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά