Πρόταση «βόμβα» επιτελών του Πενταγώνου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των ΕΠΟΠ




Share on FacebookShare on Twitter




Την αντίδραση της ΠΟΜΕΝΣ προκαλούν προτάσεις επιτελών του Πενταγώνου οι οποίες αφορούν στο μέλλον των ΕΠΟΠ που πλησιάζουν το 50ο έτος της ηλικίας τους και βάσει της νομοθεσίας αποστρατεύονται.

Όπως καταγγέλει η ΠΟΜΕΝΣ οι συγκεκριμένες προτάσεις αντί να καταργούν τα όρια ηλικίας που προβλέπει ο απαρχαιωμένος νόμος του 1974, εισηγούνται να κρίνουν τα επιτελεία αν κάποιος θα παραμένει στο Στράτευμα ή όχι μετα από εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί στο 47ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την ΠΟΜΕΝΣ η πρόταση αυτή ,αν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες οπλίτες στην ανεργία και θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Οι εν λόγω προτάσεις περιλαμβάνονται σε εσωτερικό έγγραφο επιτελείου που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και περιήλθε στην κατοχή της ΠΟΜΕΝΣ.
H επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών -Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους ανεξαρτήτως προέλευσης και χωρίς αποκλεισμούς. Σήμερα ήρθε σε γνώση μας, πρόταση για τους συναδέλφους μας από την προέλευση των Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠ.ΟΠ., η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Ενώ το προσωπικό των Ε.Δ. θρηνεί τον άδικο χαμό τριών συναδέλφων μας και πάνω από δέκα ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή στην Θεσσαλία για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας από την καταστροφική πλημμύρα DANIEL, κάποιοι την ίδια στιγμή, προτείνουν απαράδεκτες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας ΕΠΟΠ. χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εν ενεργεία στελεχών -την ΠΟΜΕΝΣ και την επίσημη θέση της για το εν λόγω,πολύ σοβαρό θέμα.

Τέτοιου είδους κακές-άστοχες πρωτοβουλίες, δεν είναι φρόνιμο να βιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ως οφείλουμε θα αιτηθούμε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό, με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.Καλούμε όλους του συναδέλφους μας από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. να εγγραφούν στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μαςhttps://pomens.gr/aitisi-eggrafis, ώστε να δώσουμε και αυτήν την μάχη όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση.

Άλλωστε και με αυτήν την πρωτοβουλία της η ΠΟΜΕΝΣ επιβεβαιώνει ποιος βρίσκεται δίπλα στις αγωνίες των συναδέλφων μας, με πράξεις και αποδείξεις».
Αυτό είναι το έγγραφο που επικαλείται:



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά