Προσλήψεις ΕΠΟΠ: «Εκπνέει» η παράταση για τις 1.700 θέσεις




«Εκπνέει» και η νέα παράταση που δόθηκε στις αιτήσεις για την πρόσληψη 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία θα «εξέπνεε» κανονικά την Πέμπτη 31 Αυγούστου, αλλά σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι προσλήψεις παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, για αυτό και όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.
Η κατανομή των θέσεων

Συγκεκριμένα, η κατανομή των θέσεων ανά σώμα έχει ως εξής: Στρατός Ξηράς - 964 θέσεις
Πολεμικό Ναυτικό - 430 θέσεις
Πολεμική Αεροπορία - 298 θέσεις
Κοινό Νομικό Σώμα - 8 θέσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf), μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://epop.army.gr.

Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Η διεκπεραίωση της αίτησής τους (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) πραγματοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά.

Ως απόδειξη οριστικής υποβολής της αίτησης, η εφαρμογή θα παράγει μετά την οριστικοποίηση της αίτησης αντίγραφο αυτής, ως αποδεικτικό οριστικής υποβολής της καθώς και Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο pdf με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία οφείλουν να εκτυπώσουν – αποθηκεύσουν όλοι οι υποψήφιοι.
Πώς κατατάσσονται οι ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ΕΠ.ΟΠ. αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στον Στρατό, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία. Να σημειωθεί ότι η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠ.ΟΠ. είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ

Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και
Κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια γι’ αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.
Τι μοριoδοτεί τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 - 50 Μόρια
Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 - 100 Μόρια
Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 - 150 Μόρια

Να σημειωθεί ότι μοριοδοτείται η γνώση μόνο μίας ξένης γλώσσας και αυτή στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως γίνεται κατανοητό μια πιστοποίηση Αγγλικών μπορεί ακόμα και να «εκτοξεύσει» την μοριοδότηση των υποψηφίων.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά