Άδειασμα Βίτσα σε Καμμένο: Δεν υπάρχουν λεφτά για stealth

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, άδειασε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, όσον αφορά την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βίτσας, είπε: «ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ. Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025».
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι αυτό που υπάρχει, είναι ένα πρόγραμμα των μαχητικών F-16 με δεδομένο προϋπολογισμό τα 475 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαβιβαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών.
Τέλος, μιλώντας για την αναφορά ανώτατης πηγής του υπουργείου Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, κράτησε αποστάσεις: «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο. Μένω στη δήλωση του κύπριου εκπροσώπου».

http://www.thepaper.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά