Άδειασμα Βίτσα σε Καμμένο: Δεν υπάρχουν λεφτά για stealth

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, άδειασε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, όσον αφορά την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βίτσας, είπε: «ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ. Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025».
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι αυτό που υπάρχει, είναι ένα πρόγραμμα των μαχητικών F-16 με δεδομένο προϋπολογισμό τα 475 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαβιβαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών.
Τέλος, μιλώντας για την αναφορά ανώτατης πηγής του υπουργείου Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, κράτησε αποστάσεις: «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο. Μένω στη δήλωση του κύπριου εκπροσώπου».

http://www.thepaper.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου