Επανερχόμαστε στο θέμα του απαραίτητου εμβολιασμού που πρέπει να γίνεται σ΄ όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται σε υπηρεσίες hot spots και προσφυγικών καταυλισμών. Αιτία η διαπίστωση ότι κανένα από τα στελέχη δεν έχει εμβολιαστεί για πολιομυελίτιδα. Πόσο σοβαρό είναι αυτό;
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται :
“Σήμερα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., οι χώρες που παραμένουν ενδημικές για πολιομυελίτιδα είναι το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Νιγηρία καθώς έχουν διαπιστωθεί και πολλά κρούσματα στη Συρία”.
Επίσης στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην κατηγορία που έχει να κάνει με τις κατευθυντήριες οδηγίες για όσους εργάζονται σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο τετάνου-διφθερίτιδας και ακυτταρικό κοκκύτη πολιομελύτιδας (Tdap-polio) των ενηλίκων “συστήνεται να εμβολιαστούν με μία δόση Tdap-polio και στη συνέχεια να συνεχίζουν τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο τετάνου-διφθερίτιδας (Td) κάθε δέκα χρόνια”.
Γίνεται κάτι απ΄ αυτά στο προσωπικό των ΕΔ;
Σύμφωνα με την αναφορά αξιωματικού -ιατρού που είχαμε δημοσιεύσει στις 6 Φεβρουαρίου 2017 όχι.
Από την αναφορά προέκυπτε ότι το στρατιωτικό προσωπικό πηγαίνει στους χώρους φιλοξενίας χωρίς τους κατάλληλους εμβολιασμούς που θα μπορούσαν να τους προστατεύσουν από τις χειρότερες ασθένειες που γνωρίζει σήμερα η επιστήμη, όπως πολιομυελίτιδα ανεμοβλογιά και κοκίτης.
πηγη:http://www.militaire.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου