Καμπανάκι κινδύνου για τους εμβολιασμούς στελεχών στα hot spots

Επανερχόμαστε στο θέμα του απαραίτητου εμβολιασμού που πρέπει να γίνεται σ΄ όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται σε υπηρεσίες hot spots και προσφυγικών καταυλισμών. Αιτία η διαπίστωση ότι κανένα από τα στελέχη δεν έχει εμβολιαστεί για πολιομυελίτιδα. Πόσο σοβαρό είναι αυτό;
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται :
“Σήμερα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., οι χώρες που παραμένουν ενδημικές για πολιομυελίτιδα είναι το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Νιγηρία καθώς έχουν διαπιστωθεί και πολλά κρούσματα στη Συρία”.
Επίσης στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην κατηγορία που έχει να κάνει με τις κατευθυντήριες οδηγίες για όσους εργάζονται σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο τετάνου-διφθερίτιδας και ακυτταρικό κοκκύτη πολιομελύτιδας (Tdap-polio) των ενηλίκων “συστήνεται να εμβολιαστούν με μία δόση Tdap-polio και στη συνέχεια να συνεχίζουν τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο τετάνου-διφθερίτιδας (Td) κάθε δέκα χρόνια”.
Γίνεται κάτι απ΄ αυτά στο προσωπικό των ΕΔ;
 
Σύμφωνα με την αναφορά αξιωματικού -ιατρού που είχαμε δημοσιεύσει στις 6 Φεβρουαρίου 2017 όχι.
Από την αναφορά προέκυπτε ότι το στρατιωτικό προσωπικό πηγαίνει στους χώρους φιλοξενίας χωρίς τους κατάλληλους εμβολιασμούς που θα μπορούσαν να τους προστατεύσουν από τις χειρότερες ασθένειες που γνωρίζει σήμερα η επιστήμη, όπως πολιομυελίτιδα ανεμοβλογιά και κοκίτης.
 
πηγη:http://www.militaire.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου