Τα στρατόπεδα Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων έτοιμα για να δοθούνΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Έτοιμος να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόδοση στρατοπέδων δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μάλιστα παρουσίασε όλη τη λίστα με τους ΟΤΑ που το Υπουργείο είναι έτοιμο να υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες.

Ανάμεσα σ' αυτούς περιλαμβά­νονται οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα εδώ και πολλά χρόνια.

Από την απάντηση του Υπουργού, δεν αποσαφηνίζεται η διαδικασία βάση της οποίας θα γίνει η παραχώρηση ωστόσο ανέφερε ότι τα ακίνητα θα δοθούν με απόδοση 5% προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπλήρωσε δε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα είναι προς όφελος του προσωπικού καθώς θα γίνουν σπίτια για τους αξιωματικούς τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα.

Η παραχώρηση των στρατοπέδων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού, θα γίνει έναντι τιμήματος, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι.

«Σε περίπτωση που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητήσει ένα από τα ακίνητα των ταμείων, αποφασίσαμε να μην δίνεται, εν είδει ρουσφετιού, δώρο σε έναν δήμαρχο για να ψηφίσει ή δώρο σε ένα σύλλογο, σε κάποια νομαρχία ή σε κάποια περιφέρεια, αλλά να μπορεί ο δήμος ή η περιφέρεια να μην μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία, να καταβάλει το 5% προς όφελος των ταμείων και να μπορεί να προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Περισσότερα στοιχεία και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν έγιναν γνωστά από τον Υπουργό.

(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-09/03/2017)
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου