Βίτσας: Δεν δεχόμαστε αμφισβητήσεις των εδαφών μας

«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν ανεχόμαστε και δεν δεχόμαστε αμφισβητήσεις των εδαφών μας.
Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Δημήτρης Βίτσας το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας «το να παραμένουμε σε ένα επίπεδο ρητορικής και τεχνητής έντασης δεν ωφελεί κανένα στην περιοχή. Είναι «μακριά από την πραγματικότητα ότι αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Οποιαδήποτε παραβίαση αντιμετωπίζεται και απαντάται.
Και πρόσθεσε: Aν υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος τότε παίρνεις μέτρα για να μειώσεις τις συνέπειες αυτού του ατυχήματος. Έχουμε σενάρια για τα πάντα.
Αναφορικά με τα εξοπλιστικά ο κ. Βίτσας είπε ότι «είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης με αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων μέσω της συντήρησης και στοχευμένων αγορών που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει κυνήγι εξοπλισμών».
«Όλα θα είναι σε συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο που εξετάζεται. Και ο υπουργός Άμυνας δεν έχει μιλήσει ποτέ για αγορά μαχητικών αεροπλάνων. Στην ουσία μιλάμε για αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών, όπου περιμένουμε μια απάντηση για το κόστος και η αποπληρωμή να γίνει σε βάθος 10ετίας», είπε.
Ερωτηθείς για το ύψος των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου ο κ. Βίτσας αρκέστηκε να πει: Έχουμε μια διαφορά στιλ, τρόπου έκφρασης με τον Καμμένο, κατά μια έννοια λειτουργούμε συμπληρωματικά.
http://www.thepaper.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου