Λαμπρός εορτασμός της 7ης Μαρτίου στην Κάλυμνο, παρουσία Παυλόπουλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με κάθε επισημότητα και υψηλές παρουσίες πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κάλυμνο ο εορτασμός για την 69η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, καθώς και άλλων εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών  οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος είχε παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο Ιερό Μνημείο των Πεσόντων.
Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα
Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης και μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο ΠτΔ έστειλε διπλό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά κυρίως την Τουρκία: «Τιμώντας σήμερα εδώ, στην ακριτική Κάλυμνο, την ιστορική Επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση -ιδίως δε προς την γείτονα και φίλη Τουρκία- το εξής διπλό μήνυμα: Πρώτον, η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως -όπως το απέδειξε και προσφάτως με την στάση της υπέρ της νομίμως εκλεγμένης Τουρκικής Κυβέρνησης και εναντίον των αφρόνων πραξικοπηματιών- την ανάπτυξη στενών σχέσεων καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας με την Τουρκία και την ενεργό στήριξη της προσέγγισής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Δεύτερον, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».













 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά