Ιδού το πρώτο Ελληνικό Rafale

 

Το πρώτο από τα Rafale της Armee de l’Air et de l’Espace που πρόκειται να παραδοθούν στην Πολεμική μας Αεροπορία είναι έτοιμο σύμφωνα και με το φακό του Andre Gonzales!

Η Ελληνική Μοίρα Rafale στην Τανάγρα είναι έτοιμη να το υποδεχτεί, αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές από τους Γάλλους, ενώ ήδη ετοιμάζεται και το δεύτερο. Συνολικά αναμένουμε 18 αεροπλάνα, 11 μεταχειρισμένα και 7 ολοκαίνουργια, σε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που θα ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Το εικονιζόμενο πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος με αριθμό «B305» το οποίο μετατράπηκε στις Ελληνικές προδιαγραφές στην Βase Αerienne 113 στo Saint-Dizier.

Από το «B305» αφαιρέθηκε εξειδικευμένος εξοπλισμός που αφορά την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία καθώς τα Rafale B χρησιμοποιούνται για την μεταφορά και ρίψη πυραύλων ASMP-A. Επιπλέον αποκαταστάθηκε η πλήρης επιχειρησιακή του διαμόρφωση με εγκατάσταση συστημάτων αποστολής, καθώς οι Γάλλοι πιλότοι δεν πετούν όλα τα αεροσκάφη με πλήρη εξοπλισμό αποστολής.



Συνολικά αφαιρέθηκαν 60 τμήματα και συστήματα σε μια διαδικασία 1050 εργατοωρών. Για την προετοιμασία του αεροπλάνου στο συγκεκριμένο στάδιο πριν την παράδοσή του στην Πολεμική Αεροπορία απασχολήθηκαν 14 τεχνικοί της Escadron de Soutien Technique Aéronautique (ΕSΤΑ – η Μοίρα Τεχνικής Υποστήριξης).
 Το Rafale B «B305» διαμορφώθηκε σε 45 μέρες στις διεθνής προδιαγραφές και ήδη βρίσκεται στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Dassault στο Istre. Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν πρέπει, εκτός των συνολικών ωρών, να έχουν και υπόλοιπο χρόνου πτήσης τουλάχιστον δυο ετών πριν την προγραμματισμένη συντήρηση τους, κατά προσέγγιση υπόλοιπο περίπου 360 ωρών πτήσης.

To δεύτερο ελληνικό μαχητικό, ένα Rafale C, προετοιμάζεται από την Μοίρα Τεχνικής Υποστήριξης του Mont-de-Marsan, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες εργασίες προσαρμογής.


https://www.newsauto.gr/specials/people/idou-to-proto-elliniko-rafale/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά