Σε εξέλιξη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών ΕΔ και μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ

 

© Παρέχεται από: Capital.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, με την επωνυμία "POSEIDON'S RAGE", στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες. 

Το αεροπορικό κλιμάκιο των ΗΠΑ, το οποίο αποτελείται από προσωπικό και 14 αεροσκάφη F-15E της 492 Fighter Squadrom (FS) της US Air Forces in Europe-USAFE, έχει μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Σούδας.  

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η "POSEIDON'S RAGE" αφορά σε εκπαίδευση σε χαμηλά ύψη, προσβολές επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας, αφέσεις πραγματικών/εκπαιδευτικών όπλων, εναέρια μάχη, καθώς και αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων (Composite Air Operation-COMAO). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης αποστολές Close Air Support (CAS), σε συνεργασία με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) δυνάμεων Στρατού Ξηράς και της διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ασκήσεις αεράμυνας (Air Defense Exercise-ADEX) με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά