Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων στο νεο εμβολιαστικό κέντρο στην Ρόδο

 

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο για την εξυπηρέτηση των πολιτών με 24 εμβολιαστικές γραμμές από Δευτέρα, 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Το κέντρο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας στο Φαληράκι.

Στην περιοχή μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο εμβολιαστικό κέντρο μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που το στελεχώνουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε σε συνέχεια της επίσκεψης: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα αυτοψία, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα ξεκινήσουν όπως πρέπει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο γιατί αναδεικνύει πέρα από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την αγωνία μας και για το ζήτημα του τουρισμού. Θέλουμε να είναι ασφαλείς και όλοι όσοι θα υποδεχθούν τους ταξιδιώτες, αλλά και οι ταξιδιώτες που θα μας επισκεφθούν να είναι εξίσου ασφαλείς.

Έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασία, αλλά ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη συνεργασία. Είναι ένα στοίχημα, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του εγχειρήματος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους υγειονομικούς μας - οι οποίοι έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, καθώς και τον Δήμαρχο του νησιού, γιατί αποτελούν άλλον ένα κρίκο μιας αλυσίδας εξαιρετικής συνεργασίας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για τους πολίτες, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς, να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία και σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Κι ας θυμόμαστε κάτι - ότι για να ξεπεράσουμε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να παραμείνουμε πολύ πειθαρχημένοι και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Το ότι έχουμε εμβολιαστεί ή ότι προτιθέμεθα να εμβολιαστούμε, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αμελούμε τα μέτρα. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται, να φοράμε τις μάσκες, να αποφεύγουμε τις μεγάλες συναθροίσεις, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Καλή δύναμη. Καλή αρχή».

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε: «Η "Γαλάζια Ελευθερία" έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Είμαστε στην αρχή της. Θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουν γίνει αρκετές χιλιάδες εμβολιασμοί στα 19 νησιά [με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 κατοίκους] και βλέπουμε τις πρώτες βελτιώσεις στα επιδημιολογικά στοιχεία. Στόχος μας είναι στα μέσα με τέλη Ιουνίου στα νησιά αυτά να έχει ολοκληρωθεί ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Όσοι από τους μόνιμους κατοίκους και τους εποχικούς εργαζόμενους το επιθυμούν, να έχουν εμβολιαστεί», συμπληρώνοντας ότι η κάλυψη στα ραντεβού στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο ανέρχεται στο 100% κι ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συνδράμουν στη λειτουργία του.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά