Κόκκαλης για οικογένειες στρατιωτικών: «Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη ζωή τους, είμαστε δίπλα τους»

 



Με στελέχη του Πανελληνίου Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Ντιντιός, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος και το μέλος κ. Παναγιώτης Κορδάς, ενημέρωσαν τον πρώην υφυπουργό για τη δράση και τους στόχους του Σωματείου που μετρά περί τους έξι μήνες ζωής.

Όπως τονίστηκε, το Πανελλήνιο Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα αστικό σωματείο που δεν έχει καμία σχέση με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και καμία υποχρεωτική οικονομική συνδρομή στα μέλη του.

Οι κύριοι σκοποί του ΣΟΕΔ είναι η Ενίσχυση, η αλληλεγγύη και η ενδυνάμωση του θεσμού της Οικογένειας των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, η τόνωση παραδοσιακών δεσμών ανάμεσά τους, αλλά και η παροχή κάθε είδους βοήθειας (ηθική και υλική) όπου και όποτε χρειαστεί.


Με τη συνεργασία και με άλλους φορείς κοινού ενδιαφέροντος, θα προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, οι οποίες θα οργανώνονται από τις αντιπροσωπίες του ΣΟΕΔ που θα έχουν οριστεί ανά Περιφέρεια.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων πως «αν και βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης, η χώρα μας βρίσκεται λόγω των γεωπολιτικών ιδιαιτεροτήτων σε διαρκή εγρήγορση. Η ασφάλεια και η ειρήνη μπορεί να θεωρείται από τους περισσότερους από εμάς δεδομένη, όμως διασφαλίζεται σε καθημερινή βάση, πρωτίστως από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Πυλώνες στήριξης αυτής της προσπάθειας είναι και οι οικογένειες των στρατιωτικών οι οποίες ζουν μία δύσκολη ζωή, χωρίς η πολιτεία να αναγνωρίζει στο βαθμό που οφείλει αυτή την ιδιαιτερότητα. Χαιρετίζω τη δημιουργία του Σωματείου και όπως τόνισα και στα στελέχη του που με χαρά υποδέχθηκα στο πολιτικό μου γραφείο, δηλώνω αρωγός και συμπαραστάτης, έτοιμος να προωθήσω και να συνδράμω σε κάθε δίκαιο αίτημά τους».

https://www.onlarissa.gr/2021/05/29/kokkalis-gia-oikogeneies-stratiotikon-anagnorizoume-ti-dyskoli-zoi-tous-eimaste-dipla-tous/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά