Σιανιδης Χρ(Υποψήφιος ΔΣ ΕΣΠΕΛ): δεν μου αρέσουν οι εντάσεις μεταξύ συναδέλφων. Δεν χωράνε έριδες, ανταγωνισμοί και προσωπικά οφέλη!





Τα Στρατιωτικά θέματα σήμερα φιλοξενούν την συνέντευξη ενός εξαιρετικού στρατιωτικού.

Ο Λοχαγός Σιανιδης Χρήστος βάζει πρώτη φορά υποψηφιότητα για το ΔΣ στις εκλογές της ΕΣΠΕΛ και μας μιλάει για αυτή την απόφαση του όπου θα προσπαθήσει για το καλύτερο των συναδέλφων του αν τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους

Ας τον γνωρίσουμε όμως καλύτερα:


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΛΓΟΣ(ΑΠΒ) ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ Α.Σ.Σ.Υ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΝΗΣΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ.



1) Για ποιο λόγο βάζετε υποψηφιότητα στο ΔΣ της ΕΣΠΕΛ;

Πρώτα από όλα κ. Αμπατζη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε το βήμα και την τιμή που μου κάνετε να εκφράσω τις θέσεις μου, τις απόψεις μου και πάνω απο όλα να με γνωρίσουν οι συνάδελφοι μιας και πρώτη φορά συμμετέχω σε μια εκλογική διαδικασία για την θεσμική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακης Ενότητας Λάρισας.

Λόγω του ότι επί 24 συναπτά έτη υπηρετώ σε Μονάδες εκστρατείας υπήρχε καθημερινή τριβή με τα στελέχη και αφουγκραζομενος τις αγωνίες, τα άγχη τους,τις φοβίες τους, αποφάσισα να καταθέσω υποψηφιότητα κρίνοντας οτι ωρίμασε η στιγμή να βοηθήσω και εγώ το πολύπαθο προσωπικό απο το δικό μου μετερίζι.


 2) Ποιο είναι κατα τη γνώμη σας το πιο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους στρατιωτικούς της Λάρισας και θα πρέπει να νεο ΔΣ να ασχοληθεί με αυτό;

Ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο μου το μεταφέρουν καθημερινά και με αυτό είναι ενοχλημένα τα μέλη της ΕΣΠΕΛ είναι η παρακράτηση που γίνεται από τη μισθοδοσία τους,χωρίς τη θέληση τους,κυρίως απο τη στιγμή που η Ένωση δεν ανήκει σε καμια Ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα των συναδέλφων της Λάρισας δεν διαφέρουν των υπολοίπων ανά την Ελλάδα. Είναι το στεγαστικό (ΣΟΑ) θέματα υπηρεσιών, διαθέσεων ,αποσπάσεων. Το θέμα των Κ.Α.Α.Υ. εξίσου σοβαρό. Το ευαίσθητο ζήτημα των μεταθέσεων (ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ)τήρηση των κοινωνικών κριτηρίων,επιπλέον άδεια για τις σπουδές των τέκνων, θέματα εργασίας πέραν του ωραρίου,αποζημιώσεις(ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ)και τολμώ τώρα να κάνω μια πρόταση: αποζημίωση σε όλα τα στελέχη που εμπλέκονται πάνω απο 1 μήνα τώρα σε επιφυλακή είτε σε στρατόπεδα, πολεμικά πλοία αεροδρόμια, φυλακι α υποβρύχια ,μακριά από τα σπίτια, οικογένειες,και τόσες άλλες σοβαρές υποχρεώσεις!


3) Όπως γνωρίζετε πιθανόν το νέο ΔΣ θα έχει μέλη με διαφορετικές απόψεις σε αρκετά θέματα. Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή για να πορευτεί το νέο ΔΣ;

Η κοινή γραμμή πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε για το καλό των συναδέλφων μέσω της Γενικής Συνέλευσης και εγώ προσωπικά θα επιμείνω σε αυτό!


 4) Απο την δική σας πλευρά και σε πιθανή εκλογή σας σε τι θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στο ΔΣ; Σε ποιον τομέα;

 κ.Αμπατζη 27 χρόνια στο στράτευμα έμαθα να εργάζομαι πρώτα σαν στρατιώτης και να σκέφτομαι και να λειτουργώ ως αξιωματικός σε όποια θέση και αν τοποθετήθηκα έτσι και τώρα εάν εκλεγώ στο Δ.Σ. θα εργαστώ με πολύ όρεξη και ζήλο σε ότι και αν μου ζητηθεί. 2 είναι τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το στράτευμα προσωπικά για εμένα: η γήρανση του προσωπικού η μείωση του και η έλλειψη εξιδεικευμενου προσωπικού στα Ε.Β. και στα Π.Ε.Β. μετά και την συνταξιοδοτηση σπουδαίων και πεπειραμένων τεχνιτών ένστολων αλλά και πολιτικού προσωπικού! 
Προσλήψεις έπρεπε να γίνουν ΧΘΕΣ! το προσωπικό είναι λίγο για τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε και γερασμένο ....και σε 5- 6 χρόνια θα υπάρξει μαζική φυγή απο το στράτευμα....με ότι αυτό συνεπάγεται....εγώ προσωπικά θα επικεντρωθώ επειδή προέρχομαι απο τον θεσμό των Α.Σ.Σ.Υ. (χωρίς να λησμονώ τους θεσμούς των ΕΠΟΠ και ΕΜΘ) στο συνταξιοδοτικο-ασφαλιστικό( εκεί πρέπει να δώσουμε όλη τη βαρύτητα γιατί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει πάλι αυτό το θέμα) η διετία 90-92 (τάξη 93)η τριετία τα κόστη αναγνώρισης πλασματικών ετών. Ζητήματα εφαρμογής νόμων και κοινωνικών κριτηρίων στις μεταθεσεις και εφαρμογή της μοριοδοτησης(και όπου απαιτείται να αλλάξουν τα κριτήρια... σε μεταθέσεις,ΣΟΑ, ΚΑΑΥ).


5) Σας έχουν μιλήσει οι συνάδερφοι σας στην καθημερινότητα για τα προβλήματά τους; Θα τα θέσετε ως θέμα στις συνεδριάσεις; Πόσο σημαντική για σας είναι η άποψη συναδέλφων σας;

Φυσικά μου έχουν μιλήσει και μου μιλάνε συνεχεια.κ. Αμπατζη σχεδόν όλα τα χρόνια ως Δκτης σε Πυρχια η Ο.Σ. εργαζόμουν και αγωνιζόμουν με τα στελέχη μου ζούσαμε τις ιδιες αγωνίες τις ίδιες χαρές ,λύπες, νυχθημερόν και πολλές φορές πέραν του ωραρίου, και μου έλεγαν τα προβλήματα τους που είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις δυσεπίλυτα. Τα προβλήματα των συναδέλφων θα είναι πρώτο θέμα στις συνεδριάσεις. Η Ηγεσία πρέπει να σκύψει πάνω απο τα ζητήματα των συναδέλφων. Η διοίκηση πρέπει να είναι πάντα ανθρωποκεντρικη! Από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο!ο ΕΠΟΠ η ο ΕΜΘ Η ο κατώτερος αξιωματικός απο Α.Σ.Σ.Υ. πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από τα προβλήματα πάσης φύσεως που τους ταλανίζουν,ψυχολογικά ξεκούραστοι για να εκτελέσουν την αποστολή τους( να οδηγήσουν και να κάνουν βολές με το Μ- 109 η να συντηρήσουν το υλικό η να διοικήσουν την Πυρχια! Η άποψη των συναδέλφων είναι εξόχως σημαντική για εμένα και δεν σας κρύβω ότι η άποψη των υφισταμένων με ενδιαφέρει πάρα πολύ και μου είναι ποιο σημαντική από την άποψη των προϊσταμένων. Γιατί όταν μας χρειαστεί η πατρίδα με τα στελέχη μου θα είμαι στην πρώτη γραμμή και για αυτούς θα νοιάζομαι και αυτούς θα προσέχω!



6) Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα μέλος του ΔΣ και ποιο απο αυτά έχετε εσείς;


6η: Nα είναι χαμηλών τόνων .Να ενδιαφέρεται για τον συνάδελφο. να βάζει το εμείς και τα προβλήματα πάνω από το εγώ του. να μην λειτουργεί για την προσωπική του προβολή και το θέλω του. να εχει ηθική και να διακρίνονται απο αξίες και πιστεύω. Όσον αφορά για τη δική μου υποψηφιότητα οι συνάδελφοι θα διακρίνουν: Την εργατικότητα ,την ταπεινότητα ,το ενδιαφέρον και τον ζήλο για την επίλυση των ζητημάτων των συναδέλφων, την αλήθεια και πως δεν θα τους προδώσω ποτέ! Πάντα λειτουργώ και εργάζομαι έχοντας στο μυαλό μου το χειρότερο για να έρθει το καλύτερο!

7) Έγιναν λάθη στο απερχόμενο ΔΣ; Αν προκύψει κάποια διαφωνία στις νέες συνεδριάσεις πως θα πρέπει να λυθούν;


Το απερχόμενο Δ.Σ. έκανε πολύ καλή δουλειά και έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά! Μην ξεχνάμε άλλωστε είναι η πολυπληθεστερη Ένωση στη χώρα μας. Για αυτό τον λόγο όσοι εκλεγούμε μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα έχοντας σαν γνώμονα το προσωπικό και ειδικά το χαμηλόβαθμο και την επίλυση των ζητημάτων του! Δεν πιστεύω να υπάρξουν διαφωνίες γιατί όσοι εκλεγούν είναι συνάδελφοι και θα δουλεύουν για συναδέλφους! Δεν το διανοούμαι να δουλεύουν για το εγώ τους! 
κ. Αμπατζη δεν μου αρέσουν οι εντάσεις μεταξύ συναδέλφων. Επιθυμώ ηρεμία, και ενότητα με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων και όχι τη δημιουργία νέων. Δεν χωράνε έριδες, ανταγωνισμοί και προσωπικά οφέλη!


8) Είστε έτοιμος για να κριθείτε;


Φυσικα είμαι έτοιμος να κριθώ όπου και όποτε απαιτηθεί εξάλλου κατέθεσα την υποψηφιότητα μου έχοντας επίγνωση των ευθυνών που απορρέουν από αυτή αλλά και νου και γνώση. Κάθε κριτική είναι καλοδεχουμενη αρκεί να μην είναι κακοπροαιρετη και εκ του πονηρού! Άλλωστε μόνο όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει λάθη και εάν ποτέ κάνω λάθη τα αναγνωρίζω και εάν κάπου σφάλλω ζητάω και συγγνώμη!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!




Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στους συνυποψηφιους μου!


  


   

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά