Δημιουργείται Ταξιαρχία στην Καστοριά

 Οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το σχέδιο που συζητήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής) και πρόκειται να σταλεί προς οριστική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Επομένως οι μεταβολές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες με χρονικό ορίζοντα 15ετίας.

Με τη νέα δομή καταργείται η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού “Σαραντάπορος” που εδρεύει στον Προβατώνα Έβρου και υπάγεται στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού με τομέα ευθύνης της τον νότιο Έβρο. Έχει σύνθημα το «Ούκ ελλάττω παραδώσω», δηλαδή «δεν θα παραδώσω τη χώρα μου μικρότερη» και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ήδη η γνωστοποίηση της απόφασης έχει προκαλέσει τις πρώτες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις στην περιοχή. Εκτός από αυτή, υπάρχει και άλλη Ταξιαρχία που καταργείται ως «αχρείαστη». Πρόκειται για την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία η οποία εδρεύει στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Στη θέση των ταξιαρχιών αυτών, δημιουργούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο άλλες αλλά στα «μετόπισθεν». Μία στις Σέρρες και μία στην Καστοριά. Απερρίφθη πάντως η πρόταση να δημιουργηθεί και μια τρίτη στην Φλώρινα όπου υπάρχει σήμερα το 1ο Σύνταγμα Πεζικού.
Από άρθρο του Ανδρέα Καψαμπέλη στο σημερινό (27/09/2020) φύλο της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

fouit

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά