Αρχηγός Στόλου Λυμπέρης: «Οταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

 


Για τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ έχουμε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Το ίδιο ισχύει για τον Υποναύαρχο Δημήτριο Κατάρα ΠΝ. Το επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου σε όλη τη διάρκειας της ελληνοτουρκικής κρίσης ήταν πραγματικά άριστο.

Με σαφείς και ακριβείς εντολές καθοδηγούσε τα πλοία και το σύνολο των δυνάμεων του Στόλου με στόχο το ΠΝ να έχει το τακτικό πλεονέκτημα απέναντι στο Τουρκικό Ναυτικό. Και το ΠΝ είχε το «πάνω χέρι». Δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε ψευδαίσθηση. Είναι η πραγματικότητα. Η αντικειμενική πραγματικότητα που αποτυπώνεται μέσα από τις επιτυχίες του ΠΝ στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και από τη γενικότερη διάταξη του τουρκικού στόλου που ήταν καθαρά προσανατολισμένη στην προστασία του τουρκικού ερευνητικού.

Το παρακάτω μήνυμα έφτασε στα πλοία τη προηγούμενη εβδομάδα κατά τον κατάπλου μετά από ένα μήνα ταξίδι σε συνθήκες αϋπνίας και μεγάλης κόπωσης. Δημοσιεύεται από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σε σχόλιο του Αλέξη Παπαχελά.

Προέρχεται από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ:

«Καλή επιστροφή. Αναγνωρίζω ότι χρόνος πιθανής ώρας κατάπλου πάντα υπολείπεται προσδοκιών. Επαναπλέετε και τα απόνερα των πλοίων σας κουβαλάνε σε φίλιες και άξενες ακτές τη θέληση, την ικανότητα, το πείσμα και την αγάπη σας για την πατρίδα.

Η καθολική αναγνώριση και ο σεβασμός στο έργο σας και σε εσάς πολύτιμο αν και ελάχιστο αντίδωρο. Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από τη στάση σας. Τώρα είναι η ώρα των υπολοίπων να την ενισχύσουν. Είμαι περήφανος για όλους σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που τους λείψατε. Συμμαζέψτε τα πλοία σας. Ξεκουραστείτε. Κρατήστε τις σημειώσεις των ημερολογίων σας εύκαιρες. Οταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

defencereview

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά