Λγός (ΑΔΒ) Ελευθέριος Καράτσογλου (Υποψήφιος ΔΣ Καστοριάς): Η κριτική είναι αποδεκτή και την θεωρώ επιβεβλημένη από τους συναδέλφους

 


Ο Λγός (ΑΔΒ) Ελευθέριος Καράτσογλου (νυν ΓΓ ΕΣΠΕΕ Καστοριάς) βάζει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές στρατιωτικών Καστοριάς.
Ως τώρα η προηγούμενη θητεία του δεν διέψευσε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του.
Ας τον γνωρίσουμε όμως καλύτερα μέσα απο μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη!


Σύντομο βιογραφικό Υποψηφίου

Λγός (ΑΔΒ) Ελευθέριος Καράτσογλου

Παντρεμένος με δύο κόρες εκ των οποίων η μία συνάδελφος .

Κατάγεται από την Ν Σεβάστεια Δράμας προέρχεται από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών κατατάγηκε το 1991 (τάξη ΣΜΥ 1993) Υπηρέτησε Σε Μονάδες στους Νομούς Κιλκίς , Ροδόπης , Ν. Σάμος και Καστοριάς (δύο φορές). Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς και Μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ. από 2019.

 

 

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα υποστήριξή σας στο έργο της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς αλλά και για το ''βήμα'' που μου δίνεται .


1.    Τι σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα στο ΔΣ;

 

            Ο στρατιωτικός πάντα ήταν και είναι ένα δυναμικό μέλος της κοινωνίας, όπως κάθε εργασιακή ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα προβλήματά του. Το 2016 με  την δυνατότητα που μας έδωσε  ο νόμος για συλλογική έκφραση,  άμεσα με μια μικρή ομάδα από αξιόλογους συναδέλφους, ιδρύσαμε την ΕΣΠΕΕ Καστοριάς με μοναδικό όραμα να καταθέσουμε και να συνθέσουμε τις δυνάμεις απέναντι στα προβλήματα των συναδέλφων μας με ελπίδα να αφήσουμε αύριο  στους νεώτερους συναδέλφους μας λιγότερα προβλήματα και έναν καλύτερο εργασιακό βίο. Πολύ γρήγορα τον ενθουσιασμό μας αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και ένωσαν την φωνή τους με εμάς, πράγμα που με γέμισε με ενθουσιασμό αλλά και με έκανε να νιώσω το βάρος της  ευθύνης που αναλάμβανα απέναντί τους. Σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια κοιτώντας τους  συναδέλφους στα μάτια ζητώ  να μου δώσουν τη δύναμη για ακόμα μία θητεία με οδηγό μου το ίδιο όραμα και την ελπίδα με την οποία ξεκίνησα.  

 

2.    Με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε στην Ένωση;

 

            Σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας με τους συναδέλφους μας, πάντοτε υποστηρίζω και προσπαθώ να τους πείσω ότι: « Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, τα προβλήματα είναι  παρά πολλά. Τη μάχη όμως, τη δίνουμε όλοι μαζί.  Μόνο έτσι θα πετύχουμε» . Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε έναν τομέα σαν πρωτοβάθμιο Σωματείο όπου σύμφωνα με τις διεργασίες που  προβλέπει το καταστατικό μας αλλά και έχοντας τα αυτιά μας ανοιχτά προς τους συναδέλφους μας όλοι μαζί καταθέτοντας τις εμπειρίες μας αλλά και τις δυνάμεις μας να συνθέτουμε μια φωνή υπέρ του κοινού σκοπού μας που δεν είναι άλλος από ένα καλύτερο αύριο για όλους μας αλλά και τις οικογένειες μας.

Με γνώμονα το παραπάνω λειτουργούσα πάντα και έτσι θα συνεχίσω με την συμμετοχή μου στο νέο ΔΣ , αν με τιμήσουν με τη ψήφο τους οι συνάδελφοι μου ή σαν απλό μέλος της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς αν δεν εκλεγώ .    

 

3.    Πως κρίνετε τις ενέργειες – δράσεις που έκανε το απερχόμενο ΔΣ;

 

            Επειδή είχα την τιμή να εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου στην ΕΣΠΕΕ Καστοριάς ως Γενικός Γραμματέας στο απερχόμενο ΔΣ τις ενέργειες και τις δράσεις μας θα τις κρίνουν οι συνάδελφοι μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ελπίζω να φάνηκα έστω και στο ελάχιστο αντάξιος των προσδοκιών τους.

 

4.    Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζουν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς;

 

            Σήμερα οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Καστοριά είναι σε καλύτερη θέση απέναντι στα προβλήματα γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια  όλοι μαζί καταφέραμε να αναδείξουμε   πάρα πολλά από τα προβλήματα που μας απασχολούν σε τοπικό επίπεδο έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση κάποιων εξ αυτών.  Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά

            - Την αλλαγή της μοριοδότησης της περιοχής που από πολύ χαμηλή βρίσκεται πλέον σε δίκαιο και ικανοποιητικό επίπεδο.

            - Το θέμα της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων ΣΟΑ, ΣΟΜΥ,ΣΟΕΠΟΠ επ' ωφελείας του προσωπικού αλλά και της υπηρεσίας . Ήδη βλέπουμε να έχει γίνει μια αρκετά καλή αρχή. Πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση σε 4 εξ αυτών, ολική σε 1, ενώ έχουν τοποθετηθεί κουφώματα αλουμινίου σε 14 μέχρι στιγμής, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των συναδέλφων μας αλλά και της ιεραρχίας μας.

            - Το θέμα της εκτέλεσης υπηρεσιών επί συνεχόμενο 2ημερο ή 3ημερο για μερίδα του προσωπικού . Θέμα που σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας την Π.Ο.Ε.Σ., τους θεσμικούς φορείς και την ιεραρχία μας πραγματοποιώντας  αλλεπάλληλες συναντήσεις με επίμονη και μακροχρόνια προσπάθεια λύθηκε με δίκαιο τρόπο.

            - Ιδρύσαμε σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποιώντας  εθελοντικές αιμοδοσίες. Έως σήμερα συγκεντρώσαμε 160 φιάλες εκ των οποίων με πάνω από 90 έχουμε καλύψει τις ανάγκες των συναδέλφων μας.

            - Δημιουργήσαμε δανειστική βιβλιοθήκη η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 150 τίτλους βιβλίων

            - Οι οικογένειες μας αλλά και η τοπική κοινωνία ωφελήθηκε  από σειρά κοινωνικών δράσεων όπως παρουσίαση των βιβλίων του Στγου ε. α της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη και ομιλία του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, εκδήλωση για την σχολική μετάβαση στο δημοτικό σχολείο με λογοθεραπευτή και παιδοψυχολόγο, παρουσίαση του βιβλίου του υπέροχου συναδέλφου μας Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», που αναφέρεται στην υγιεινή διατροφή των παιδιών μας. Στα πλαίσια κοινωνικής αλληλεγγύης δωρίσαμε τρόφιμα καθώς και 2 αναπηρικά αμαξίδια σε συλλόγους και φορείς.  Σε θέματα υγείας ,για δυο συνεχόμενες χρονιές, καταφέραμε  δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία για τις συναδέλφους και συζύγους συναδέλφων, ενώ κατόπιν συνεννόησης με την ένωση μας, γνωστό διαγνωστικό κέντρο έκανε σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ λύνοντας μεγάλο πρόβλημα καθώς για μια μαγνητική τομογραφία έπρεπε να μετά κινούμαστε σε ομόρους νομούς. Πετύχαμε δε πλείστες προσφορές από καταστήματα της περιοχής, κάτι που αποτελεί μια έμμεση οικονομική ανακούφιση . Ως ελάχιστη προσπάθεια βοήθειας στις δύσκολες αυτές εποχές κληρώνουμε κάθε μήνα δωροεπιταγή 30 ευρώ για αγορά προϊόντων από το Στρατιωτικό Πρατήριο Καστοριάς.

            Η ένωση μας έχει κάνει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων και θεμάτων που απασχολούν τους συνάδελφούς μας. Ενδεικτικά αναφέρω πρόταση για παραμετροποίηση των κριτήριων μεταθέσεων για όσους έχουν τέκνα στην Β' και Γ' λυκείου, τροποποίηση της μοριοδοτησης για τα ΚΑΑΥ επί το δικαιότερο, αριθμός υπηρεσιών σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας και όχι με το βαθμό, μισθολόγιο, ηλικιακά όρια αποστρατείας ΕΠΟΠ, επίσης διεκδικεί το επίδομα παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο Σύνταγμα της φρουράς, την καταβολή της νομοθετημένης νυχτερινής αποζημίωσης μας και τόσα άλλα που ελπίζω θα είναι η βάση για να συνθέσει το έργο του το νέο ΔΣ.

           

5.    Τι λένε οι συνάδελφοί σας για την υποψηφιότητά σας στηρίζουν;

            Οι συνάδελφοι μου είμαι σίγουρος ότι περιμένουν πολλά από όλους τους υποψηφίους και εκτιμώ ότι με την κρίση τους θα κάνουν την καλύτερη επιλογή προσώπων για το νέο ΔΣ το οποίο θα τους εκπροσωπεί και θα στηρίξουμε όλοι από την 4 Οκτωβρίου και μετά.


6.    Όποιος εκλέγεται πάντα κρίνεται από τα ΜΜΕ, πολύ περισσότερο από τους συναδέλφους του. Είστε έτοιμος για κάτι τέτοιο;

           

            Είμαι άνθρωπος που δεν επιζητώ την προβολή προσπαθώ να εργάζομαι σιωπηρά μεν αλλά με δυναμισμό , επιμονή και ουσία δε . Η κριτική είναι αποδεκτή και την θεωρώ επιβεβλημένη  από τους συναδέλφους. Σίγουρα δεν τα κάνω όλα σωστά , νομίζω όμως ότι αφουγκράζομαι τους συναδέλφους και πάντα προσπαθώ να γίνομαι πιο αποτελεσματικός.

 

7.    Οι διαφωνίες μέσα σε ένα ΔΣ θα υπάρχουν. Πως μπορείτε να συμβάλλετε στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων ;

 

            Αντίθετες απόψεις πάντα μπορεί να υπάρξουν με σύνεση, αλληλοσεβασμό αλλά και με την παράθεση των επιχειρημάτων μας πάντα καταφέρναμε να αμβλύνουμε τις διαφωνίες μας και να καταλήξουμε σε κοινή γραμμή για όλα τα θέματα με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσω να συμβάλλω και στο μέλλον εφόσον θα έχω την τιμή να συμμετέχω στο νέο ΔΣ.

 

8.    Πείτε μας ΜΟΝΟ 3 χαρακτηριστικά σας, που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα σε ένα μέλος ΔΣ Ένωσης

 

            Δεν έχω κανένα χαρακτηριστικό που να θεωρώ απαραίτητο προσπαθώ όμως να είμαι χρήσιμος στους συναδέλφους με όλες μου τις δυνάμεις κάθε φορά . Όμως προτείνω στους συνυποψήφιους μου τρία χαρακτηρίστηκα που και εγώ προσπαθώ να αναπτύξω: να αφουγκράζονται τα προβλήματα των συναδέλφων , να είναι παράδειγμα με την στάση και την επαγγελματική τους αυτοτέλεια και να είναι αυστηροί με τον εαυτό τους .

 

9.    Αν εκλεγείτε τι θα θέλατε να αφήσετε στους επόμενους;

            Αν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι μου επειδή θα είναι η δεύτερη θητεία μου θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι και η τελευταία γιατί πάντα υποστήριζα ότι πρέπει να υπάρχει εναλλαγή στα πρόσωπα μετά από δύο θητείες, εξάλλου η προσφορά που μπορεί ο καθένας μας να προσθέσει στον κοινό μας σκοπό δεν έχει να κάνει με την θέση που κατέχει αλλά με την συμμετοχή, διάθεση για αγώνα και διεκδικήσεις πάντα με επιχειρήματα ,  προτάσεις και σεβασμό στην ιεραρχία, για το καλό των συναδέλφων και κατ' επέκταση του στρατού  και της πατρίδος. Αυτό που οραματίζομαι να αφήσω αποχωρώντας είναι  όσο το δυνατό πιο ώριμη συλλογική έκφραση τόσο σαν θεσμός και λειτουργία αλλά όσο και σε θέσεις.   

 

 

Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά