Αντιπρόεδρος ΟΝΕΧ: ''Έχει ξεκινήσει η κατασκευή της κορβέτας «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ»''





Ο αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου ONEX κ. Κωνσταντίνος Κεράτσας βρέθηκε πριν δύο ημέρες στο Καστελόριζο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Α. Μεσόγειο.


Στα πλαίσια της ομιλίας του έκανε λόγο και για τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου, όπου όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ναυπηγείται ήδη η πρώτη κορβέτα κλάσης Θεμιστοκλής για λογαριασμό του ΠΝ.


Ο ομιλία του, με θέμα το δίκαιο του ισχυρού στην θάλασσα, επικεντρώθηκε γύρω από την πρόταση «Η στρατιωτική ισχύς κάθε κράτους είναι η ικανότητα να μπορεί να παράγει δικά του όπλα.»





Ποια είναι η Φρεγάτα ''Θεμιστοκλής''

Στη ιστοσελίδα της ελληνοϊσραηλινής σύμπραξης για την κατασκευή της κορβέτας "Θεμιστοκλής" σημειώνεται:

"Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής φέρνει επιχειρησιακές δυνατότητες της επόμενης γενιάς στο μελλοντικό ναυτικό πόλεμο. Είναι ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων σε μήκος 72 μέτρων και πλήρης μετατόπιση περίπου 800 τόνων.


Η νέα κορβέτα φτάνει επίσης ταχύτητες άνω των 30kn με εκτεταμένη αντοχή. Μπορεί να επιχειρήσει μεσαίου μεγέθους ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Η κορβέτα Θεμιστοκλής περιλαμβάνει υπερσύγχρονα όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών".


Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η ONEX Neorion Shipyards και η Israel Shipyards προχώρησαν σε σύμβαση για τη συμπαραγωγή πολεμικών πλοίων. Η συμφωνία μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards αποτελεί μια θετική και συμβολική εξέλιξη που αποτελεί μέρος του γενικού πλαισίου για την ενίσχυση της συνεργασίας και της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ, για τη διασφάλιση των κοινών ενεργειακών και στρατηγικών συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή, έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Η ονομασία της κορβέτας επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς ο Θεμιστοκλής ήταν Αθηναίος πολιτικός και στρατηγόςπου έλαβε μέρος στη Μάχη του Μαραθώνα και στη Ναυμαχία του Αρτεμισίου, αφήνοντας το στίγμα του ως ο θεμελιωτής της ναυτικής δύναμης της Αθήνας και ως πρόσωπο-"κλειδί" της συντριβής των Περσών στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η ελληνικής κυριαρχία στη Μεσόγειο λοιπόν διατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξουν οι νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος.



pentapostagma



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά