Γιατί καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο σύλληψης παράνομων μεταναστών στον Έβρο;

 


Στα Πομακοχώρια του Έβρου και στα δάση της περιοχής οι ροές των παράνομων μεταναστών έχουν αυξηθεί και δεν είναι λίγες οι αυτοσχέδιες… κουζίνες που ανακαλύπτονται κοντά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιών.

Πυρκαγιές σαν τις δεκάδες που ξέσπασαν μέσα σε λίγα 24ωρα στον Έβρο, με την Πυροσβεστική και ανθρώπους της περιοχής να μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμούς, έστω και από αμέλεια.

Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι το γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια… έξαρση παράνομων μεταναστών στον ορεινό όγκο; Και πως οι διακινητές (Έλληνες και αλλοδαποί) αλωνίζουν ελεύθεροι στη συγκεκριμένη περιοχή, αφήνοντας αυτοκίνητα διάσπαρτα για να τα βρουν οι παράνομοι μετανάστες;

Σύμφωνα με το evros-news.gr και τα όσα υποστηρίζουν κυρίως οι κάτοικοι των χωριών στα ορεινά του δήμου Σουφλίου, η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη στιγμή που καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο το οποίο δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και αποτελούνταν από περίπου 50 στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν αρμοδιότητα τον εντοπισμό και την σύλληψη των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με αυτό και δεν συμμετείχαν παράλληλα στη φύλαξη των συνόρων, όπως π.χ. οι Συνοριοφύλακες και οι άλλοι Αστυνομικοί. Γι’ αυτό μπορούσαν να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά μόλις τους ειδοποιούσαν, γνωρίζοντας, μάλιστα, άριστα και την περιοχή, μιας και υπηρετούσαν πολλά χρόνια στον Έβρο.

Μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, όταν και καταργήθηκε το κλιμάκιο αυτό, οι ροές ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες και όπως αναφέρει το evros-news.gr επικαλούμενο σχετικές καταγγελίες, η απόφαση για την κατάργησή του ελήφθη από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλη Συριτούδη.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ κ.Συριτούδης, με τις… δάφνες της διαχείρισης της κρίσης του περασμένου Μαρτίου, ίσως ήθελε να είναι η Αστυνομία η μοναδική που θα διαχειρίζεται τις ροές και επειδή αισθανόταν πλέον πολύ σίγουρος, προχώρησε στην κατάργηση του στρατιωτικού κλιμακίου

Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Συνοριοφυλάκων και των άλλων αποσπασμένων στρατιωτικών, είναι ότι στην περιοχή του ορεινού όγκου Σουφλίου, στα Πομακοχώρια, επικρατεί ένας μικρός χαμός από τη μεγάλη αύξηση των παράνομων ροών.

newsbreak

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά