ΕΛΒΟ: Υπόθεση διαδικασίας αποτελεί πλέον η πώληση της ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς

 



Η κοινοπραξία Naska Industries – SK Group Ltd, Plasan Sasa Ltd και Αριστείδη – Ανάργυρου Γλύνη, ανακηρύχθηκε πλειοδότρια στον Δημόσιο διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ, μετά από βελτίωση της οικονομικής προσφοράς της.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, εκτός από τα 3 εκατ. ευρώ, που είναι το τίμημα της αγοράς, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κατά την διάρκεια υλοποιήσεως του επιχειρηματικού σχεδίου, άνω των 25 εκατ. ευρώ από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Η επένδυση της κοινοπραξίας στην ΕΛΒΟ σε βάθος χρόνου θα ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ, αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές. Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μπει στην νέα ΕΛΒΟ μετά από μια τριετία με ποσοστό 21%.
Ο επενδυτής θα προχωρήσει σε σταδιακή πρόσληψη νέου προσωπικού 600 ατόμων, αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών, αγορά νέου εξοπλισμού και επέκταση της δραστηριότητας και σε μη στρατιωτικά οχήματα.
Yeni safak: Το Ισραήλ που προβάλλει ισχυρισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και την τελευταία περίοδο έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με την Ελλάδα, τώρα αγόρασε την μεγαλύτερη επιχείρηση Θωρακισμένων οχημάτων της χώρας. Το κονσόρτσιουμ των Plasan και SG Group του Ισραήλ, απέκτησε την εταιρεία ΕΛΒΟ, τον καλύτερο προμηθευτή Θωρακισμένων Οχημάτων του Ελληνικού Στρατού.
Εθνικη Αμυνα
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά