Πρώτευσε ο Ουλαμός της «ΧΧΙ ΤΘΤ» στον …Διαγωνισμό Αρμάτων (tank Challenge 2020) (video)

 

Πρώτευσε ο Ουλαμός της «ΧΧΙ ΤΘΤ» στον …Διαγωνισμό Αρμάτων (tank Challenge 2020) (video)

Την Παρασκευή 18 Σεπ 2020 πραγματοποιήθηκε η τελική δοκιμασία και οι  βραβεύσεις των νικητριών ομάδων του 3ου διαγωνισμού Ουλαμών αρμάτων (tank Challenge 2020)

Στον διαγωνισμό που διεξήχθη από 14-18 Σεπ 2020 στο ΠΒ Πετροχωρίου συμμετείχε, για πρώτη φορά και Ουλαμός αρμάτων M1A2 ABRAMS του αμερικανικού 15ου Συντάγματος Αρμάτων, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 2 ουλαμοί LEO2A4 και 2 Ουλαμοί LEO2Α6(HEL).

Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν, βολές αρμάτων εν στάση και εν κινήσει, μηχανοδήγηση ακριβείας, διάβαση υδάτινου κωλύματος, ρυμούλκηση, επισκευή ερπύστριας, γέμιση αποθήκης βλημάτων του άρματος, βολή με πιστόλι από το άρμα, ρίψη χειροβομβίδας, Ά Βοήθειες Μάχης και προώθηση τραυματιών στον ΣΑΒ, στρατιωτικές αθλοπαιδιές.

Επίσης τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν σε τακτικές και σχηματισμούς Ουλαμού αρμάτων κατά την επίθεση και άμυνα, αίτηση πυρών υποστηρίξεως, αναγνώριση στόχων – επιθετική αναγνώριση, εκτίμηση αποστάσεων με ή χωρίς το αποστασιόμετρο του άρματος κ.α.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Ουλαμός της ΧΧΙ ΤΘΤ
Δεύτερη, ο αμερικάνικος Ουλαμός.
Τρίτη, ο Ουλαμός της ΧΧV ΤΘΤ
Τέταρτη, ο Ουλαμός της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ
Πέμπτη, ο Ουλαμός της 31 Μ/Κ ΤΑΞ

Παρόντες στην τελική φάση της δοκιμασίας ο Δκτης της 1ης Στρατιάς Αντγος Βασίλειος Παπαδόπουλος ,ο Δκτης του Δ΄ΣΣ Αντγος Άγγελος Ιλαρίδης, οι Δκτές των συμμετεχουσών ταξιαρχιών και ο ΑΚΑΜ των ΗΠΑ, Σχης Reed Anderson., οι οποίοι και επέδωσαν .τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες αλλά και αναμνηστικά σε όλους όσους συμμετείχαν.

Η δοκιμασία αυτή ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των πληρωμάτων των αρμάτων για τις δυνατότητες των μέσων τους καθώς και τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση καταστάσεων μάχης, προήγαγε την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η σκληρή εκπαίδευση είναι αυτή που θα αποφέρει καρπούς εάν και όταν χρειαστεί.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνισθέντες.

Την τελική δοκιμασία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης ως προσκεκλημένος του Δ Σ.Σ

veteranos.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά