ΠΟΜΕΝΣ: Δυσμενής Διάκριση Στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού

 

      Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, χαιρέτισε  πρόσφατα την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την καταβολή αποζημίωσης (οικονομική και ηθική), στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκη στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τελευταίων εβδομάδων και απασχολήθηκε πολύ πέραν του ωραρίου εργασίας, Σαββατοκύριακα και αργίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ανταποκρινόμενοι με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας.

2.    Πεποίθησή μας είναι ότι η όποια ηθική ή ακόμα και συμβολική υλική ανταμοιβή ενισχύει το αίσθημα ηθικής αναγνώρισης, αλληλεγγύης και συνοχής του στρατεύματος απέναντι στις κοινές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και δυνητικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση οι Υπηρεσίες υπό το Αρχηγείο Στόλου, οι οποίες εξετάζουν την παροχή έκτακτων βοηθημάτων προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία στελέχωναν επί σχεδόν δίμηνο τα Ναυτικά του Παρατηρητήρια, αποτελώντας τα μάτια του στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

3.    Ωστόσο προκαλεί αρνητική έκπληξη το γιατί, για κάποια Ναυτικά Παρατηρητήρια (π.χ. ΚΡ 10Β στην Κρήτη), αγνοήθηκε η συμπερίληψή τους ως προς τις ενέργειες αποζημίωσης τόσο κατά τον μήνα Ιούλιο όσο και για τους επόμενους μήνες, την στιγμή μάλιστα που η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, όσο και η παραγωγή έργου, ήταν εφάμιλλη των λοιπών Ναυτικών Παρατηρητηρίων, με δεδομένη άλλωστε την παρουσία του τουρκικού στόλου στην νοτιοανατολική Κρήτη.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 4.    Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας κατά την επίμαχη περίοδο της ελληνοτουρκικής έντασης.

5. Καλούμε δε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να ενσκήψουν στο παραπάνω θέμα αλλά και σε ανάλογα ζητήματα, τα οποία, δεν είναι τόσο ήσσονος σημασίας αφενός γιατί αφορούν το περί δικαίου αίσθημα με το οποίο γαλουχείται ο κάθε στρατιωτικός αφετέρου γιατί τα στελέχη της πρώτης γραμμής δεν πρέπει επ’ ουδενί να νιώσουν την απουσία της Διοικητικής Μέριμνας της Ηγεσίας μας.

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά