Δήμος Μουζακίου: Επιστρατεύονται στρατιωτικές γέφυρες για την αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων

 Δήμος Μουζακίου: Επιστρατεύονται στρατιωτικές γέφυρες για την αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της επικοινωνίας με τα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται  στους συνοικισμούς της Οξυάς και στην πρόσβαση προς το Πευκόφυτο και την Ανατολική Αργιθέα.

Ο Δήμαρχος Φάνης Στάθης περιέγραψε στο KarditsaLive.Net την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή το πρωί της Πέμπτης, σε ότι αφορά στις προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα μέτωπα, ενώ διευκρίνισε πως από χθες Τετάρτη (23/9) όλα τα χωριά πλην των συνοικισμών Οξυάς έχουν ρεύμα και νερό.

Πιο αναλυτικά μας είπε ότι για την Αμυγδαλή, το Ελληνόκαστρο, το Ανθοχώρι και την Κρυοπηγή, θα κατασκευαστούν, πριν και μετά, από το στρατό οι γνωστές μεταλλικές γέφυρες. Τα σημείο που εντοπίζονται το πρόβλημα και η έκτασή του επιτρέπουν αυτή την παρέμβαση καθώς οι αποστάσεις που πρέπει να καλυφθούν από τη μία πλευρά στην άλλη είναι μικρές.


Στην πρόσβαση προς Ανατολική Αργιθέα πρέπει να περιμένουμε να πέσει το ποτάμι για να συνεχιστεί με πολύ γρήγορο ρυθμό το έργο που είχε ξεκινήσει η περιφέρεια και να δοθεί μέσω αυτού πρόσβαση.

.Σε ότι αφορά στις προμήθειες προς το Πευκόφυτο ή την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν άνθρωποι αυτό προς το παρόν γίνεται με οχήματα 4Χ4, τρακτέρ ή ακόμα και με τον κουβά του JCB (σχετική κεντρική φώτο). Όλα τα προαναφερόμενα είδη οχημάτων μπορούν να περάσουν από το ποτάμι. Το νερό έχει πέσει σημαντικά αλλά απαιτείται περαιτέρω πτώση για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Περνάμε τώρα στην Οξυά και τους συνοικισμούς της. Αυτή τη στιγμή πρόσβαση έχουν ο κεντρικός οικισμός και τα Πλατάνια. Για τους υπόλοιπους 11 συνοικισμούς επιχειρείται με μηχανήματα να δοθεί πρόσβαση μέσω διαφόρων διόδων.


.Αιτήματα για μεταφορά ανθρώπων προς το παρόν δεν υπάρχουν από αυτές τις περιοχές ενώ έχουν επάρκεια τροφίμων και νερού, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ελικοπτέρου.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για να δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Μουζακίου πάνω από τον Πάμισο, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει ούτε και σήμερα.

Π.Κ.


karditsalive

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά