Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NΑΤΟ

 

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της Πανδημίας COVID-19, η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ [NATO MILITARY COMMITTEE CONFERENCE (MCC)], η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα με φυσική παρουσία στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αποστολές και οι λοιπές επιχειρησιακές δράσεις του ΝΑΤΟ, ο υφιστάμενος και ο μελλοντικός ρόλος της Συμμαχίας στη Διεθνή προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις επί του Σχεδίου Συναντίληψης του NATO [Warfighting Capstone Concept (NWCC)] καθώς και η πρώτη ανάλυση των «Lessons Learned» από την Πανδημία COVID-19.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης και απηύθυνε πρόσκληση στους ομολόγους του για την επόμενη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών τον Σεπτέμβριο του 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, παρουσιάζοντας την οργανωτική σχεδίαση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, και αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην ιδιαίτερη σημασία του 2021 για τη χώρα μας ως επετειακού έτους για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά