"Ένοπλες Δυνάμεις" του Αντιστρατήγου ε.α. Ι. Ασλανίδη

 




Είναι πολύ παρήγορο και ελπιδοφόρο, που ακούσαμε πρόσφατα, από τον πρωθυπουργό της χώρας μας να αναφέρεται τόσο αναλυτικά, για τον τρόπο ενίσχυσης των Ένοπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι που είχε να ακουσθεί από πρωθυπουργό της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια (20 – 30 χρόνια), η λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά την διάθεση κονδυλίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν με λαθεμένη, κατά τη γνώμη μου, πολιτική φιλοσοφία και όχι με ουσιαστικές ανάγκες αυτών. Παραμελήθηκε συστηματικά ο ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος για τον Ελληνικό Στρατό είναι το επίκεντρο και η βάση κάθε αμυντικής προσπάθειας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα απαλλαγμένες από στρεβλώσεις του παρελθόντος, προετοιμάζονται για την άμεση αντιμετώπιση κάθε ενέργειας του κακού και ύπουλου γείτονά μας. Όπως το έδειξαν πρόσφατα, όταν χρειάστηκε, στον αέρα, στη θάλασσα και στη στεριά. Θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω στους αρμόδιους και σε κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε κόμματος, να μην εφησυχάζουμε από τη φαινομενική ψευδαίσθηση περί του γείτονος εχθρού, ο οποίος έχει θέσει σκοπό τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Το είπαμε και στο παρελθόν, το λέμε και τώρα, αλλά! Ο Τουρκικός λαός είναι όπως είμαστε εμείς και κάθε λαός, αλλά η εξουσία των, διδάσκουν στον λαό τους μίσος προς την Ελλάδα, δια μέσου της παιδείας των. Σήμερα! Το Ελληνικό Κράτος είναι αντιμέτωπο με την Τουρκία σε δυο μέτωπα. Στις οργανωμένες και σχεδιασμένες από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος χώρας, ασύμμετρες απειλές δια μέσω των λαθρομεταναστών. 

Οι οποίες όσο ανάλογα δεν αντιμετωπίζονται, γιγαντώνονται και πολύ φοβάμαι δεν θα χρειασθούν, τακτικές επιχειρήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, για την επίτευξη του σκοπού των. Γιατί εκεί είμαστε έτοιμοι και συνεχώς ισχυροποιούμεθα και δεν είναι τόσο εύκολο για αυτούς. Ένα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφ’ ενός για την ιδιαιτερότητα λόγω θέσεων της Ελλάδος και τη λήψη μέτρων που δεν χρειάζονται στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. και αφ’ ετέρου, εάν θεωρεί η Ε.Ε. την Ελλάδα σύνορα της Ευρώπης να το δείξει εμπράκτως. Το άμεσο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και πιστεύοντας και τα άλλα κόμματα παράλληλα στην ουσία των λέξεων αποτελεσματικότητα, ενότητα, πολιτική, ηθική, ηθικό Στρατεύματος και ευθύνη, παρουσιάζονται όλα τα εχέγγυα για μια άνοιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι! Με την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα, δημιουργία Στρατού κατάλληλου αποτροπής επιβουλέων της πατρίδος μας, δημιουργείται η δυνατότητα διεξαγωγής έντιμης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. [2] Σύμφωνα, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, με τις πολύ σοβαρές αποφάσεις που σκέπτεται να πάρει σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για δυο από αυτά τα σοβαρά μέτρα, που είναι αμέσου ανάγκης: 

Πρώτον: Προλήψεις Στρατιωτών (Μαχητών) Η προχειρότητα του νόμου περί προλήψεων οπλιτών μακράς διαρκείας κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξει άμεσα. Διότι η πρόσληψη γίνεται για την αύξηση των Μαχητών οπλιτών και είναι βέβαια απαραίτητοι, ως έτοιμοι μαχητές που μπορούν άμεσα να ενταχθούν στα τμήματα κρούσεως. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Τι θα γίνουν αυτοί που περνούν το 35ο έτος της ηλικίας τους, που δεν μπορούν πλέον να είναι στα τμήματα κρούσεως. Μια σκέψη-πρόταση, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν με την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολυθούν, παίρνοντας ένα εφάπαξ και τα αντίστοιχα συντάξιμα χρόνια. Οι λοιποί! Εάν κρίνονται κατάλληλοι να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τον Βαθμό του Ανθυπασπιστή ή να μεταταγούν ως Στρατιωτικοί Υπάλληλοι. Έτσι! Και η υπηρεσία θα ενισχύεται με νέο δυναμικό και δεν θα υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα. Δεύτερον: Αλλαγές στη θητεία Η Μείωση στο παρελθόν της θητείας όλως αναιτίως, χωρίς να το ζητήσει ο Ελληνικός λαός ή κάποια γενικότερη θέση και παρά την αντίθετη θέση της τότε Στρατιωτικής Ηγεσίας, επέφερε σοβαρές δυσκολίες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν δυστυχώς πράξη καθαρά λαϊκισμού, αντεθνική και επικίνδυνη, στον ευαίσθητο αυτό τομέα της πατρίδος μας. Προτείνεται η κατάταξη των νέων στα 18 χρόνια, πλην αυτών που επέτυχαν σε ιατρικές σχολές. Διότι είναι η μοναδική ειδικότητα που εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις, να υπηρετούν ως γιατροί και όχι ως απλοί μαχητές. Η θητεία θα πρέπει να είναι από 18μήνες έως 24 μήνες, ανάλογα με την ειδικότητα και οι γυναίκες να κάνουν θητεία 2 μηνών και να αναγράφονται στην εφεδρεία ώστε αν χρειασθεί, άμεσα να μπορούν να ενσωματωθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Οι νέοι μας που διαμένουν στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν υποχρέωση θητείας ενός (1) έτους. Αυτό απαιτεί ο γνήσιος Πατριωτισμός. Υπόψιν! Στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι άντρες υπηρετούν 3 χρόνια και οι γυναίκες 2 χρόνια. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι νέοι και οι νέες που διαμένουν εκτός Ισραήλ. Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογική προετοιμασία των Ελλήνων για ό,τι πιθανόν θα έρθουν. Ο Μαχητής δεν γίνεται στο Στρατό, όπου μαθαίνει την χρήση όπλων, την πειθαρχία και τον τρόπο δράσης στο πεδίο της Μάχης. Ο Μαχητής γίνεται από της μάνας του την κοιλιά, στο Δημοτικό σχολείο, στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, με τη διδασκαλία διαφόρων κειμένων της Ελληνικής Ιστορίας και με τον ανάλογο γνήσιο πατριωτισμό των Δασκάλων. [3] Είναι άμεση η ανάγκη αύξησης της Στρατιωτικής θητείας, πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα αγκαλιάσουμε μια τέτοια απόφαση, γιατί πέραν των άλλων θα συμβάλλει θετικά στην τόνωση του ηθικού των. Καιρός πλέον να παύσουν και οι κήρυκες του «πολιτικού κόστους» που πιστεύω εδώ δεν υπάρχει. Η ψυχραιμία της Κυβέρνησης, έναντι του κακού μας γείτονα, πρέπει το ταχύτερο να συμπορεύεται με την προετοιμασία και την αποφασιστικότητα, για το Ελληνικό έθνος. Η Τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να σταματήσει. Επομένως εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι κάποια μεγάλη δύναμη θα επέμβει, για να εκτελέσει τη δουλειά που οφείλουν να κάνουν οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις. Το τονίζουν πολλοί, το τονίζω και εγώ εδώ, για άλλη μια φορά, μια διεθνής συμμαχία απαιτεί, πάνω από όλα, τη στέρεη πολιτική Βούληση, αλλά και τη διακομματική συμφωνία, για τη δυναμική απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις που δεν έχουν τέλος. Είπε ο John Kennedy: «Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα για εσάς, αλλά τι κάνετε εσείς για την χώρα σας». 


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α Επίτιμος Διοικητής Σ.Σ.Ε

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά