Το τουρκικό σκάφος «Τσουμπουκλού» βγήκε παράνομα μια «βόλτα» μεταξύ Χίου και Ικαρίας


Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι.
«Έντονη» τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο το τελευταίο τριήμερο με την Άγκυρα να εξακολουθεί να «δεσμεύει» περιοχές για τις οποίες δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει.
Η Τουρκία όπως γράφει σε ρεπορτάζ του στο newsbeast.gr ο Μαρίνος Γκασιάμης, εξέδωσε δυο Navtex με τις οποίες δέσμευσε περιοχές στο Αιγαίο για το… «Τσουμπουκλού» (TCG ÇUBUKLU).
Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση με την Navtex 582/17 η Τουρκία μέσω το σταθμού της Σμύρνης, δέσμευσε χωρίς να έχει την δικαιοδοσία, περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες από το ερευνητικό σκάφος του τουρκικού ναυτικού TCG «Τσουμπουκλού» (TCG ÇUBUKLU) στις 6 και 7 Ιουνίου.
Το «Τσουμπουκλού» πέρασε όντως από το Αιγαίο την Τρίτη και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το σκάφος το μεσημέρι της Τετάρτης πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων.
Η Αθήνα εξέδωσε την Navtex 132/17 στην οποία επισημαίνετε πως ο τουρκικός σταθμός δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία.  Το εν λόγω ωκεανογραφικό είχε ξαναβγεί πριν λίγους μήνες στο Αιγαίο.
Στην δεύτερη περίπτωση με την Navtex 586/17 η Τουρκία «έκλεισε» για άσκηση πυρών περιοχή νότια του Καστελόριζου για τις 8 Ιουνίου και η Ελλάδα απάντησε με την αντιNavtex 298/17.
Γεγονός είναι πως η Άγκυρα έχει εξαγγείλει έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τόσο σε Αιγαίο όσο και Μεσόγειο, ενώ εξόδους από τους λιμένες τους έχουν πραγματοποιήσει και τα σκάφη «Τσεσμέ» και «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο αλλά και το «Μπαρμπαρός» στην περιοχής της Κύπρου.

hotdoc

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου