Το 2011 είχε βγει ο στρατός να μαζέψει σκουπίδια..




Ας διαβασουμε δημοσιεύματα του 2011:

Τα πρώτα οχήματα του στρατού βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα σκουπίδια, μετά την πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για οχήματα από το Γ' Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, οι δε εργάτες που προχωρούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Η συνδρομή του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη, καθώς σε αρκετές γειτονιές βρίσκονται συσσωρευμένοι τόνοι απορριμμάτων, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών

protothema


Οπότε, αντί να γράψω την εργασία μου απόψε, θα αφιερώσω ενα άρθρο, στον Ε.Σ, ελληνικό στρατό για τους μη μυημένους.
«Από τα 73 απορριμματοφόρα του δήμου μόλις 7 – 10 βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, καθώς τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται μόνον ένας από τους συνολικά 12 τράκτορες που μεταφέρει τα σκουπίδια από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.«(http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=76530)
«Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, των αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και εργοληπτών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με τη μη σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων.«(http://www.skai.gr/news/greece/article/160926/stratos-sti-thessaloniki-gia-ta-skoupidia/)
Λοιπόν, εσείς οι φαντάροι, ξεχάστε το στίβο μάχης, τις βολές, την εκπαίδευση, το πυρ και κίνηση και τις λοιπές μαλακίες, αυτά ολα είναι αναχρονισμοί του παρελθόντος, τώρα ο ελληνικός στρατός εκσυγχρονίζεται!!! Απο την επόμενη φουρνιά, η μόνη εκπαίδευση που θα κάνουν οι έλληνες φαντάροι θα είναι στο «πλοίο της αγάπης» που στην αργκώ του στρατού σημαίνει σκουπιδιάρα. Ναι καλά ακούσατε, οι σύγχρονες και άρτια εκπαιδευμένες μονάδες του στρατού, αντί να κάθοντια και να κοπροσκυλιάζουν στις σκοπιές τα φυλάκια και τις βραχονησιδες, τώρα συνδράμουν ενεργά στην καθαριότητα της πόλης, γιατί ως γνωστόν, είναι η μισή αρχοντιά, την άλλη μισή την αναλαμβάνουν οι «εργολήπτες».
Έτσι λοιπόν ο Μπουτάρης, επειδή δεν δουλεύουν λέει τα οχήματα συγκομιδής σκουπιδιών του δήμου, επιστράτευσε τον στρατό, για να «καθαρίσει». Οπότε, προς τους θεσσαλονικείς απευθύνομαι, αν αύριο το πρωί δείτε τα «στρατά» να προελαύνουν, μην ανυσηχείσετε, δεν τους έστειλε ο Πατακός αλλά ο Μπουτάρης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους κατεβάσετε τα σκουπίδια.
Βέβαια δεν συμμετέχει μόνο ο στρατός στην «αγγαρεία», για να λέμε και του στραβού το δίκιο, βρέθηκαν ετοιμοπόλεμες, και πατριωτικές ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες, θα βοηθήσουν τις «ένοπλες δυνάμεις» στο δύσκολο έργο τους. Αυτά μάλλον είναι τα λεγόμενα ΣΔΙΤ(Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομεα).
Διότι αφήνοντας τα αποριματοφόρα του δήμου άφτιαχτα, ο ιδιώτης, ο πατριώτης και μόνο, θα εμφανιστεί ως «απο μηχανής θεός» και θα δώσει λύση στο εθνικό πρόβλημα, με το αζημίωτο φυσικά, όπως πάντα.
Και γιατί να περιοριστεί αυτό στην συμπρωτεύουσα; Τόσες και τόσες πόλεις υπάρχουν στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, γιατί να μην γίνει το ίδιο και σε εκείνες; Εξ΄άλλου, τα απορριματοφόρα δεν λειτουργούν σωστά, και όσα λειτουργούν θα τα χαλάσουμε, να έρθει ο ιδιώτης να φάει αυτός το χώσιμο, με τα σκουπίδια θα ασχολιόμαστε, κοτζάμ ευρωπαίοι;
Έτσι είναι ο πραγματικός σοσιαλισμός, όλες τις «σκατοδουλειές» τις δίνουμε στους ιδιώτες, αμ τι;
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι παλικάρια!!!
Όχι δεν μιλαω για την «Πόλη», πως σας ήρθε, για την Ελλάδα μιλώ…

Ps: Για ευνόητους λόγους η εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης «με αρετή και τόλμη» απο 1/2/2011 θα μετονομαστεί σε «με σκούπα και φαράσι».
https://poexania.wordpress.com/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά