Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για Καμμένο

© image/jpeg
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία με τον μήλον της έριδος τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, δίνει η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας μάλιστα την κόντρα και προκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής.

Για τη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει συνομιλία με τον ισοβίτη Μάκη Γαννουσάκη για την υπόθεση του Noor1 είναι η αφορμή για να ξαναμπεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός άμυνας. Στη ΝΔ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών για την απόφασή τους να κρατήσουν ψηλά τους τόνους κατά του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα και να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους.
Πληροφορίες θέλουν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην περιορίζεται αποκλειστικά στην συγκεκριμένη υπόθεση που κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη συνιστά «εξωθεσμική παρέμβαση» του κ. Καμμένου κατά «παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του συντάγματος». Τα γαλάζια στελέχη επιπλέον συλλέγουν πάσης φύσεως πληροφορίες και να έχουν στο μικροσκόπιό τους τα πεπραγμένα του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο προκειμένου να ετοιμάσουν φάκελο που θα περιλαμβάνει και άλλες υποθέσεις με σκοπό να αναδείξουν γενικότερο θέμα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης με βασικό σκοπό να καλέσουν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.
Ήδη για το θέμα των φερόμενων συνομιλιών με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη βουλή τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Και οι γαλάζιες επιθέσεις πρόκειται να κλιμακωθούν φτάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την κατάθεση πρόταση μομφής.
Με δεδομένες αυτές τις πληροφορίες, το Μαξίμου έσπευσε να περάσει εκ των προτέρων στην αντεπίθεση, προκαλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για νέα προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, σημειώνοντας ότι "εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί (σ.σ. η ΝΔ) να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε".
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της θα πρέπει να απαντήσουν:
1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;
Έτσι, η κυβέρνηση προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής και σημειώνουν ότι "στη Βουλή θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός".

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά