Παράπονα πυροσβεστών για γονικές άδειες



 Μπροστά στον εξοργιστικό και απαράδεκτο διαχωρισμό που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του Π.Σ. από όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, όσον αφορά την αντιμετώπιση τους σχετικά με τον τρόπο χορήγησης των γονικών άδειων. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση που προχώρησε στην εφαρμογή  των διατάξεων του Π.Δ. 82/2016 μέσω των οποίων αναστέλλεται επί ένα τρίμηνο η γονική ιδιότητα των υπαλλήλων του Π.Σ. και κλήθηκαν να επιστρέψουν από 15 Ιουνίου για ανάληψη υπηρεσίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι επί σειρά ετών οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι στερούνταν το δικαίωμα της χορήγησης γονικής άδειας και διευκολύνσεων, σε αντίθεση με ότι ίσχυε για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Έπειτα και από τις συνεχόμενες διαχρονικές παρεμβάσεις της παράταξής μας (βλ. site Ε.Α.Κ.Π. 1)old.eakp.gr/view.php,2)old.eakp.gr/view.php, 3)www.old.eakp.gr/pdf/paremvasi300gonikes.pdf,4)www.old.eakp.gr/pdf/anakgonikes.pdf, 5)www.old.eakp.gr/pdf/enimerotiko%20gonikes.pdf,6)www.old.eakp.gr/pdf/paremvasi_gonikes.pdf) θεσμοθετήθηκε Π.Δ. για τη χορήγηση γονικών αδειών και για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Όμως το Π.Δ. 82/2016 δεν δίνει τη δυνατότητα διευκολύνσεων στους πυροσβέστες και στις πυροσβέστριες όπως και στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα με το άρθρο 1 παρ. 7, η άδεια  ανατροφής των τέκνων:
ü Δεν χορηγείται από το χρονικό διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. 
ü Χορηγείται μέχρι στο 4ο έτος της ηλικίας του τέκνου, ενώ για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους χορηγείται μέχρι το 6ο έτος.
Είναι φανερό ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου  Π.Δ. δεν υφίσταται η ίση μεταχείριση των εργαζομένων στο Π.Σ. σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή διατάξεων που αναστέλλουν το δικαίωμα της χορήγησης γονικής άδειας, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες καλούνται  να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στη σωστή ανατροφή των τέκνων τους. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων και να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι του Π.Σ. που αναστάλθηκε η γονική τους άδεια στα γονικά τους καθήκοντα.  
Η Ε.Α.Κ.Π. θα συνεχίσει με τον αγώνα της και τις παρεμβάσεις της έτσι ώστε, να επιφέρει την οριστική λύση όσο αφορά τις διευκολύνσεις των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη βάση της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων. Πρωτοστατούμε για τη θεσμοθέτηση Π.Δ., το οποίο θα δίνει τα ίδια δικαιώματα και στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους όπως αυτά των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων.

Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική  Γραμματεία

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά