Βίτσας για συμμετοχή ΕΔ στα απορρίμματα: Ας περιμένουμε το καλύτερο



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των ΕΔ στη αποκομιδή των απορριμμάτων:

 Ας περιμένουμε το καλύτερο. Η κυβέρνηση από τη δική της μεριά ψήφισε μια νομοθετική ρύθμιση, μπαίνουμε σε μια διαγωνιστική διαδικασία, για μόνιμες προσλήψεις και ως τότε καλύπτονται οι συμβασιούχοι, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και παίρνουν μοριοδότηση και αφαιρείται το ηλικιακό όριο. Δεν μπορεί κανείς να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα. Δεν μπορείς να πεις ότι όλοι αυτοί που είναι συμβασιούχοι μετατρέπονται με μια κυβερνητική απόφαση σε μόνιμους.

Σε αυτό το επίπεδο, στο βαθμό που δεν θα λυθεί το πρόβλημα, εγώ θέλω να λυθεί, θα αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρξει περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. Ο Στρατός, αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα. Περιμένουμε να παρθεί μια λογική απόφαση. Ας βρει ένα τρόπο η συνδικαλιστική ηγεσία να τελειώσει η κατάσταση και να μην υφίσταται ταλαιπωρία-τιμωρία η κοινωνία από πράξεις που συνειδητά ή ασυνείδητα δημιουργούν αδιέξοδα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη χρησιμοποιηθεί αυτή η απεργία και θα πρότεινα να μη χρησιμοποιηθεί στη βάση της λογικής ότι ‘’ας βρούμε μια ευκαιρία να χτυπήσουμε την κυβέρνηση’’.

Για το θέμα της απαγόρευσης συγκέντρωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια:

Όταν οι ενέργειες έχουν πολιτικό στόχο πρέπει να απαντήσεις και με συγκεκριμένο τρόπο. Φτιάχνεται εικόνα και γίνεται μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Αντί σήμερα, να συζητάμε πως, αφού έκλεισε η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, βγαίνει η ΠΟΑΣΥ και αντί να κοιτάξει τα προβλήματα που έχουν οι αστυνομικοί, εμφανίζεται να θέλει με αυτό τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα που θεωρεί ως ‘’άβατο των Εξαρχείων’’ και κάνει μια πολιτική στην ουσία κίνηση. ‘’Άβατα’’ δεν υπάρχουν και η Αστυνομία έχει πολιτική και φυσική ηγεσία.

Για την υπόθεση του πλοίου ΝOOR 1:

Έχουμε μια υπόθεση όπου η μαφία δρα. Η δουλειά του πολιτικού είναι να προασπίσει και με ενέργειες το κοινωνικό συμφέρον, ειδικά όταν συζητάμε για ναρκωτικά, στο βαθμό που δεν κάνει παράνομες πράξεις. Δεν βγήκε λοιπόν κανένας να πει ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε παράνομη πράξη. Το πρόβλημα θα ήταν αν οποιοσδήποτε έπαιρνε τηλέφωνο ένα δικαστικό και του έλεγε ποιες ενέργειες να κάνει.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά