Ο στρατός βγαίνει να μαζέψει τα σκουπίδια απο τους δρόμους

Ο στρατός βγαίνει να μαζέψει τα σκουπίδια απο τους δρόμους
Ο στρατός βγαίνει να μαζέψει τα σκουπίδια απο τους δρόμους,  αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης εν αναμονή της απόφασης της ΠΟΕ – ΟΤΑ απόψε για την απεργία.
Να μπει ο στρατός στη μάχη της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους εξετάζει η κυβέρνηση ενώ ο καύσωνας χτυπάει την Ελλάδα και η χώρα θυμίζει θάλαμο αερίων. Όλα θα κριθούν από την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ απόψε για τη συνέχιση της απεργίας ή όχι. Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση πάει προς αποκλιμάκωση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα έκπληξη.
Η αποκομιδή γίνεται με αργούς ρυθμούς, καθώς συνεχίζεται η κινητοποίηση των συμβασιούχων, ενώ σε αρκετούς Δήμους ξεκίνησε ο ψεκασμός των βουνών σκουπιδιών.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για τον κίνδυνο που αποτελούν οι εστίες των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει ότι τα βουνά από σκουπίδια σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την ύπαρξη βιολογικών συνθηκών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Εντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά.
Χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έριξε ευθύνες στη ΝΔ και «σε φιλικά ΜΜΕ» για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους δήμους.
Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε την επιστράτευση των συμβασιούχων, λέγοντας ότι ο σχετικός νόμος καταργηθεί και δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να επανέλθει, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για την αποκομιδή των σκουπιδιών. «Θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι κρατικοί μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία» τόνισε.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, δηλώνοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της ΝΔ άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της Ομοσπονδίας».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Η απεργία εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους». Δεν θα επιτρέψουμε, πρόσθεσε, τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.Newsbeast.gr

first-magazine.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά