Σε εξέλιξη το σίριαλ με τα σκουπίδια.. στο βάθος ο στρατός



Παραμένει το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για τη μονιμοποίησή τους, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να διατεθειμένοι να ενεργοποιήσει τον στρατό για να… καθαρίσουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίζει μέσα στις επόμενες ώρες για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα να προχωρούν σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη​
Σε αρκετές συνοικίες η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, καθώς απορριμματοφόρα απομάκρυναν τα σκουπίδια, ωστόσο ακόμα ουσιαστική λύση δεν έχει βρεθεί. Η κατάσταση γίνεται πιο σοβαρή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αύξηση της θερμοκρασίας εντός των επόμενων 24ωρων. Ο καύσωνας μετατρέπει σε υγειονομική βόμβα τα βουνά από σκουπίδια που παραμένουν σε διάφορα σημεία -ειδικά έξω από εμπορικές περιοχές, όπου υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων (π.χ. εστίασης).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίζει μέσα στις επόμενες ώρες για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα να προχωρούν σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Το ραντεβού δόθηκε στις 10.30 το πρωί.

Δύο επιλογές
Από τη μεριά της η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στην άκρη την επιλογή της επιστράτευσης (καθώς το πρόβλημα δημιουργείται από τους συμβασιούχους) δεν αποκλείει την παρέμβαση εισαγγελέα για να αρθεί ο αποκλεισμός σε χωματερές και αμαξοστάσια. Παράλληλα, έχει πέσει στο τραπέζι και η ενεργοποίηση φαντάρων για την αποκομιδή. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανάθεσης της διαδικασίας σε ιδιώτες.

Οι έμποροι απευθύνουν έκκληση στο Υπουργείο Τουρισμού να βρεθεί άμεσα λύση με σκουπίδια, καθώς ο κλάδος πλήττεται και τα έσοδα πέφτουν σε μια πολλά υποσχόμενη περίοδο λόγω της ολοένα αυξανόμενης άφιξης τουριστών​Ήδη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται να κάνει πίσω στο ζήτημα της απομάκρυνσης των σκουπιδιών με τη συνδρομή ιδιωτών, αρκεί να ενεργοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι (απορριμματοφόρα, εργαζόμενοι). «Δεν με νοιάζει πόσοι εργαζόμενοι και πόσα απορριμματοφόρα θα βγουν. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσει η πόλη» είπε.

Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου κατέστη σαφές ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ωστόσο επεσήμανε ότι μετά την Πέμπτη -σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση- θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Οι έμποροι, πάντως, απευθύνουν έκκληση στο Υπουργείο Τουρισμού να βρεθεί άμεσα λύση με σκουπίδια, καθώς ο κλάδος πλήττεται και τα έσοδα πέφτουν σε μια πολλά υποσχόμενη περίοδο λόγω της ολοένα αυξανόμενης άφιξης τουριστών.

«Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου.

zougla.gr (τωρα στο πρωτοσελιδο)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά