Τι συμβαίνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

“Επιχείρηση καύσωνας” από την Πολεμική Αεροπορία - Τι συμβαίνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη
Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πολεμική Αεροπορία.


Σύμφωνα με το militaire.gr, το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτελείς του ΓΕΑ, έχει να κάνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Είναι γνωστό ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία έχουν θέμα απογείωσης με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ανάλογα με την έκδοσή τους, έχουν όριο τους από τους 38 μέχρι το πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Το επόμενο 48ωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτά τα όρια αναμένεται να ξεκουραστούν.
Από χθες στο ΓΕΑ βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός και επανασχεδιασμός για το που θα πρέπει να σταθμεύσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ώστε να μπορούν να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα ανά πάσα ώρα. Ο καύσωνας μπορεί να συνδυαστεί δυστυχώς και με πυρκαγιές.
Για αυτόν το λόγο, χθες, έγιναν μετασταθμεύσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, ώστε τα αεροσκάφη να βρίσκονται σε αεροδρόμια που η θερμοκρασία δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την απογείωσή τους.
Δύσκολη η επιχείρηση, γιατί ο "εχθρός" είναι η -πάντα- απρόβλεπτη φύση. Ωστόσο, είναι θετικό ότι στο ΓΕΑ σχεδιάζουν πριν προκύψει το πρόβλημα.
Πηγή: militaire.gr
enikos
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου