Δικαιώνονται οι απόστρατοι μετά απο χρόνια





<<Ονόματα Αποστράτων που δικαιώνονται>> 


Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 
μέλος του Δ.Σ/Σ.Α.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι καλή σας μέρα και καλή ΚΥΡΙΑΚΉ . 

Σας στέλνω το κείμενο γιατί πιστεύω ότι ενδιαφέρει αρκετούς συναδέλφους που μετά από έξη  και πλέον χρόνια ήρθε η δικαίωση. Το ενδιαφέρον του κειμένου, από δική μου διαπίστωση έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν ξεχάσει την υπόθεση και πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Α' Κλιμακίου του Ε.Σ. 
Μετά την απόφαση 312/17  που αφορά 30 συναδέλφους έχει εκδοθεί και η 151/17 και αρκετές άλλες. 

ΖΗΤΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΑΣ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΤΟ Α' ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Σ.  

Ευχαριστώ  ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέρασαν έξη και πλέον χρόνια για να έλθει η δικαίωση, όσων συναδέλφων είχαν υποβάλλει το 2011 ΕΝΣΤΑΣΗ στο Α’ Κλιμάκιο του Ε.Σ κατά της απόφασης Δ.Υ/05-08-2010 του Γ.Λ.Κ με την οποία κατ’ εφαρμογή του Ν.3865/10 επιβλήθηκε από 01-08-2010 ποσοστιαία (3%έως 10%) παρακράτηση στους συνταξιούχους του Δημοσίου για συντάξεις από 1.400,01 € και άνω και θεσπίστηκε ως.........
Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) που τηρείται στο λογαριασμό Α.Κ.Α .Γ.Ε ( Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) .

 - Οι διατάξεις αυτές με την απόφαση 244/2017 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκαν αντίθετες προς τις  ρυθμίσεις των άρθρων -4- παρ. 1 και 5, -22- παρ. 5 και -25- παρ. 1 και 4 του Συντάγματος.

 - Την 27-04-2017 με Πράξη του Προέδρου του Α’ Κλιμακίου , καθόσον το νομικό ζήτημα είναι όμοιο, ομαδοποίησε τις ενστάσεις. 

Κατόπιν τούτου την 08-05-2017 στην 8η συνεδρίαση αποφάσισε επί 30 ενστάσεων και κατέληξε : 

 α) Δέχεται τις κρινόμενες ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. 

 β) Ακυρώνει τις Δ.Υ/5-8-2010 πράξεις του Διευθυντού της 46ης Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. 

 _ Συνάδελφοι στη λίστα των 30 ενστάσεων συμπεριλαμβάνονται ,εξ όσων γνωρίζω, αρκετοί συνάδελφοι απόστρατοι της Π.Α , ενδεικτικά αναφέρω Τσέτσος Νικ. , 
Τρέσσος Δημ. 
Πανουργιάς Γεωρ. , 
Κωστούλας Αποστ. και άλλοι. 

Την απόφαση μπορείτε να την προμηθευτείτε από τη Γραμματεία του Α’ Κλιμακίου Βουρνάζου 4 και Τσόχα Αμπελόκηποι Αθήνα, για περαιτέρω ενέργειες διεκδίκησης αναδρομικών από 1-8-2010 έως σήμερα και παύση της κράτησης . 

 _ Όσοι συνάδελφοι έχετε υποβάλλει ΕΝΣΤΑΣΗ στο Α’ Κλιμάκιο του Ε.Σ το 2011 για την ακύρωση της Δ.Υ /5-8-2010 κράτηση Ε.Α.Σ , μπορείτε να απευθύνεστε στην ανωτέρω διεύθυνση για πληροφορίες σχετικά με την τύχη της υπόθεσής σας . 

Κατά πληροφορίες θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες και άλλες ομαδικές αποφάσεις , όσων έχουν υποβάλλει ενστάσεις το 2011 για την ακύρωση της Δ.Υ/5-8-2010.

aeroporiastratos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά