ΠΟΜΕΝΣ: Λύση στις μετεγγραφές φοιτητών για οικογένειες στρατιωτικών

ΠΟΜΕΝΣ

 


Να τεθεί τέλος στο πρόβλημα των στρατιωτικών οικογενειών που αναγκάζονται να νοικιάσουν πολλά σπίτια, όταν τα τέκνα τους περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδιώκει η ΠΟΜΕΝΣ. Για τον λόγο αυτό έστειλε αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του αναπτύξει την πρότασή της, ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)  επιθυμεί την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων τα όποια αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή παιδιών στρατιωτικών στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ – ΤΕΙ).
Είναι γνωστό ότι οι μειωμένες αποδοχές των συναδέλφων δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο σε αυτούς αλλά και στις οικογένειες τους και ορισμένες φορές καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση των τέκνων τους σε σχόλες μακριά από τον τόπο που υπηρετούν.
Έχει παρατηρηθεί δε το φαινόμενο, πολλά παιδιά συναδέλφων ενώ έχουν εισαχθεί σε σχολές επιθυμίας τους να υποχρεώνονται είτε να μη φοιτήσουν καθόλου σε αυτές, είτε να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων να συντηρούν περισσότερα του ενός νοικοκυριά .
Η Ομοσπονδία μας, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τις οικογένειες των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, προτείνει την μεταγραφή των τέκνων των στρατιωτικών στο πλησιέστερο αντίστοιχο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την Μονάδα που υπηρετούν οι στρατιωτικοί γονείς τους. Περαιτέρω διευκρινίσεις και ανάλυση της παραπάνω πρότασής μας θα δοθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας.
Ευελπιστούμε ότι με την πραγμάτωση της συνάντησης μας, θα χτίσουμε και θα εδραιώσουμε μία εποικοδομητική συνεργασία, βασισμένη στην ειλικρίνεια και την κατανόηση.
Με Τιμή

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο                                                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)                                                                                       Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά