Μπήκαν «νταηλίκι» σε στρατιωτικό χώρο, δεν τους ενόχλησε κανείς

pame-nato2 ΠΑΜΕ για φούντο όλοι μαζίΑπό χθες έχει γίνει viral ένα βίντεο το οποίο δείχνει μέλη του ΠΑΜΕ να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στην Θεσσαλονίκη και να πετούν μπογιές. Μάλιστα.
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*
Στην χώρα αυτή που τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και καθημερινά διαπιστώνουμε πως μπορούμε να γίνουμε ολοένα και χειρότεροι, ορισμένοι μπαχαλάκηδες μπήκαν «νταηλίκι» σε στρατιωτικό χώρο, δεν τους ενόχλησε κανείς και, προξένησαν φθορά δημόσιας περιουσίας.
Τα ωραία αυτά έγιναν στο πλαίσιο του Διήμερου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιϊμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη. Εκεί μετά από ορισμένες εκδηλώσεις, μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν προς το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο. Ουδέν μεμπτόν.
Στην συνέχεια όμως ορισμένοι από τους διαδηλωτές έκαναν τους βανδαλισμούς που αναφέραμε με το ΠΑΜΕ να αρκείται στην εξής ανακοίνωση: «Η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα μαζί με συνδικάτα και συνδικαλιστές από την Τουρκία, την Σερβία, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Κύπρο αλλά και η παρουσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας δίνουν το μήνυμα των διεκδικήσεων για τη συνέχεια».

Πού πήγε το ΠΑΜΕ που περιφρουρούσε πορείες για να μην εισχωρήσουν μπαχαλάκηδες; Πού πήγε το ΠΑΜΕ που φύλαξε την Βουλή όταν εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να εισβάλλει; Πού πήγε το ΠΑΜΕ που πάντοτε καταδίκαζε την βία στις ειρηνικές διαδηλώσεις;
Όχι, το ΠΑΜΕ δεν χάθηκε, ούτε άλλαξε, ούτε έγινε λιγότερο ηρωικό. Η ιδεολογική αντίθεση του ΚΚΕ (και κατ επέκταση του ΠΑΜΕ) με το ΝΑΤΟ, όμως, είναι πολύ σημαντικότερη από την τήρηση οποιουδήποτε νόμου. Και φυσικά δεν είδαμε καμμία απολύτως προβοκάτσια. Είδαμε απλή αυθόρμητη και αυθεντική επαναστατική εκδήλωση πηγαίων συναισθημάτων.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια ακύρωσαν κάθε ειρηνική ρητορική του ΠΑΜΕ. Τα μέλη του εξισώθηκαν με αυτούς που πετούσαν φωτοβολίδες ευθείας βολής στην Αστυνομία και με αυτούς που ερμηνεύουν τι σημαίνει τήρηση των νόμων βάσει της ιδεολογίας τους.

Κι όμως, στα συγκεκριμένα επεισόδια, δεν επενέβη κανείς, δεν έγινε καμμία προσαγωγή, καμμία σύλληψη. Δεν επέβαλε την τάξη η στρατονομία –όμως θα όφειλε- παραδίδοντας τους μπαχαλάκηδες στην Αστυνομία.
Τι θα γινόταν στα social media εάν είχαμε συλλήψεις; Θα μιλούσε το ΠΑΜΕ για βία και καταστολή;
Αλλά όχι, η φθορά δημόσιας περιουσίας και η φύλαξη ενός κτηρίου όπου εδρεύει διεθνής οργανισμός σε ελληνικό έδαφος είναι ήσσονος σημασίας ζητήματα.
Κανείς δεν θα δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του. Άλλωστε εδώ είναι Ελλάδα.
http://www.eleftherostypos.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά