Κόπηκε το Επίδομα Επικινδυνότητας

Ενοπλες Δυνάμεις: Τους λόγους για τους οποίους κόπηκε το επίδομα επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ζητά να μάθει με ερώτησή του στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Ι. Καββαδάς.


Χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής:

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι “κανένα στέλεχος δεν θα δει να καταβάλλονται μειωμένες αποδοχές στον τραπεζικό του λογαριασμό”.
Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των επιδομάτων κινδύνου στις κατηγορίες δικαιούχων.
Ωστόσο με την υπουργική απόφαση Φ 841/26/38463 Σ. 7295 (ΦΕΚ τ Β’/1762/22-05-2017) σχετικά με τον καθορισμός ύψους δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικό αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων” αποφασίσατε τη μείωση στο μισό του πτητικού επιδόματος των κατηγοριών Ι1 και Ι2.

Ειδικότερα, το πτητικό επίδομα της κατηγορίας Ι1 (18μηνου) μειώνεται από 2411,49 ευρώ σε 1205,75 ευρώ και το επίδομα της κατηγορίας Ι2 (18μηνου) μειώνεται από 1973,03 σε 986,52.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί.
Προτίθεστε να επαναφέρετε το πτητικό επίδομα των κατηγοριών Ι1 και Ι2 στο προηγούμενο επίπεδο, δεδομένου ότι κανένα άλλο επίδομα κινδύνου του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ δεν έχει μειωθεί;
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Ι. Καββαδάς
Βουλευτής Ν. Λευκάδας

tilegrafima
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά