Κόπηκε το Επίδομα Επικινδυνότητας

Ενοπλες Δυνάμεις: Τους λόγους για τους οποίους κόπηκε το επίδομα επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ζητά να μάθει με ερώτησή του στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Ι. Καββαδάς.


Χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής:

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι “κανένα στέλεχος δεν θα δει να καταβάλλονται μειωμένες αποδοχές στον τραπεζικό του λογαριασμό”.
Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των επιδομάτων κινδύνου στις κατηγορίες δικαιούχων.
Ωστόσο με την υπουργική απόφαση Φ 841/26/38463 Σ. 7295 (ΦΕΚ τ Β’/1762/22-05-2017) σχετικά με τον καθορισμός ύψους δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικό αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων” αποφασίσατε τη μείωση στο μισό του πτητικού επιδόματος των κατηγοριών Ι1 και Ι2.

Ειδικότερα, το πτητικό επίδομα της κατηγορίας Ι1 (18μηνου) μειώνεται από 2411,49 ευρώ σε 1205,75 ευρώ και το επίδομα της κατηγορίας Ι2 (18μηνου) μειώνεται από 1973,03 σε 986,52.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί.
Προτίθεστε να επαναφέρετε το πτητικό επίδομα των κατηγοριών Ι1 και Ι2 στο προηγούμενο επίπεδο, δεδομένου ότι κανένα άλλο επίδομα κινδύνου του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ δεν έχει μειωθεί;
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Ι. Καββαδάς
Βουλευτής Ν. Λευκάδας

tilegrafima
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου