Τουρκία: το ΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεωνΤην αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία εφόσον προχωρήσουν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, θα προτείνει το ΕΚ με ψήφισμά του την Πέμπτη.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Τουρκία το 2016 αναφορικά με την πορεία ένταξής της στην ΕΕ. Θα υιοθετήσουν σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη.

Το ΕΚ εκφράζει στο κείμενο του ψηφίσματος την ανησυχία του για την οπισθοδρόμηση της χώρας στα ζητήματα του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Καταδικάζει επίσης τις επανειλημμένες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.

Το σχέδιο ψηφίσματος αναγνωρίζει από την άλλη πλευρά τη σημασία διατήρησης καλών σχέσεων μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού και ανοικτού διαλόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και η τρομοκρατία.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου