Διεξαγωγή Σχολείου Ανάπτυξης Υγειονομικών Προγραμμάτων Ειδικών Επιχειρήσεων

Από την Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και με συντονισμό από την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ το Σχολείο «Ανάπτυξης Υγειονομικών Προγραμμάτων Ειδικών Επιχειρήσεων» («Special Operations Medical Program Development Course – SOMPDC»), στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στην Νέα Πέραμο.

Το Σχολείο που εδρεύει στο Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NATO Special Operations Headquarter – NSHQ) στην Μονς του Βελγίου, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Κινητή Ομάδα Εκπαίδευσης (ΚΟΕ) του NSHQ, και αποσκοπούσε στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων επί των διαδικασιών τυποποίησης υγειονομικής υποστήριξης των Ειδικών Επιχειρήσεων σε τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο, προάγοντας την συνεργασία, την διαλειτουργικότητα και την συνέργεια των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών – μελών (κ-μ) του ΝΑΤΟ σε συμμαχικό και πολυμερές πλαίσιο.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, και σε αυτήν συμμετείχαν 13 στελέχη Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) από την Ελλάδα, την Βραζιλία, την Γερμανία, την Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Η συνεχής και ενεργός συμμετοχή της ΔΕΠ σε δραστηριότητες Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως και οι εκτεταμένες βελτιώσεις των διοικητικών και εκπαιδευτικών υποδομών της, επέδρασαν στην επιλογή διεξαγωγής του Σχολείου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της Συμμαχίας στις ΕΔ-ΔΕΕ της Χώρας μας.

1 του 4


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά