Ξεκινούν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις των περιπόλων στους στρατιωτικούς του Έβρου

 Ορεστιάδα: Ξεκινούν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις των περιπόλων στους στρατιωτικούς του Έβρου

Τις επόμενες μέρες αρχίζει  η καταβολή της αποζημίωσης των περιπόλων  των στρατιωτικών που είχαν  ξεκινήσει μετα τα επεισόδια του 2020. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή σχετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καταβάλλονταν μέχρι και το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ-Θ Νίκος Παναγιωτίδης δήλωσε ικανοποιημένος  στη ΕΡΤ Ορεστιάδας προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για  μια συνηθισμένη περιπολία  και ότι είναι κάτι που οι στρατιωτικοί το δικαιούνταν. Επισήμανε ακόμη ότι ο Έβρος δεν είχε συμπεριληφθεί  στην  αρχική απόφαση και ότι μετα από επιστολές και πιέσεις αυτό επετεύχθη .

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2023 και οι δικαιούχοι στρατιωτικοί θα πάρουν αναδρομικά μικτή αποζημίωση που ανέρχεται στα 60 ευρώ την ημέρα, με εκτιμώμενο καθαρό ποσό τα 40 ευρώ

Αναφορικά με τις επισημάνσεις που είχαν γίνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα ακατάλληλα στρατιωτικά οχήματα (οι λεγόμενες καναδέζες) τα οποία μετέφεραν προσωπικό για τις περιπολίες, ο κ.Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του διοικητή του Δ΄ ΣΣ τα οχήματα αυτά αποσύρονται από τις συγκεκριμένες αυτές περιπολίες ώστε να μην δημιουργηθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Επιπροσθέτως επέρχεται δικαίωση σε όλους τους στρατιωτικούς για τις νυχτερινές αποζημιώσεις. Οι πρώτες αποφάσεις αφορούν τα έτη 2017 και  2018, ενώ τα ποσά θα πιστωθούν τις επόμενες μέρες και μάλιστα εντόκως, τονίζει ο κ. Παναγιωτίδης, όπως διατάσσουν ο δικαστικές αποφάσεις.


Ορεστιάδα: Ξεκινούν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις των περιπόλων στους στρατιωτικούς του Έβρου - ertnews.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά